Hipp hurra påsken är här – vecka 12

Hipp hurra påsken är här – vecka 12

 

Förra veckan var en väldigt spännande vecka. Full med många olika uppdrag och upplevelser. Började väldigt enkelt, men för mig roligt. Det var tid för det årliga besöket hos tandläkaren. Kan bara konstatera att om han ska bli rik, så är det inte på mig. Fortfarande inte ett enda hål i tänderna. Var dock på bettet när jag pratade med revisionen om hur Trelleborg hanterat flyktingsituationen i höstas ur ett styr- och ledningsperspektiv senare på dagen. Besök kom från Gansus skatteverk till Trelleborg och vi pratade om vårt skattesystem. Mycket engagerade besökare. Engagerade var också publiken på Rotary när Peter Löfqvist höll föredrag om sitt 7M-projekt om vattentankar i Kenya. Efter en nattlig färd på vatten kom en delegation från Trelleborg fram till Rostock för en konferens kring flyktingsituationen i Östersjöregionen arrangerad av Union of the Baltic CIties, UBC, och Rostock.

Konferensen var intressant och kom med en del inspel. Det är verkligen intressant att höra hur olika länder och städer tänker och agerar utifrån en och samma situation. Synd att Trelleborg inte anmält sig som talare på konferensen. Tror att det som upplevdes under hösten kunde ha bidragit till konferensen. Tänker speciellt på alla i kommunen som ställde upp för att lösa situationen och hur civilsamhället visade upp sin styrka i denna situationen.

Möte i styrgruppen för första gången i år för Hälso- och Trygghetsrådet, en vigsel och årsmöte med Moderaterna i Trelleborg var torsdagen. Uppskattar verkligen att ha fått förnyat förtroende att leda Moderaterna i Trelleborg ett år till som dess ordförande. Fredagen var jag mest på resande fot. Fört kommunledningskonferens med Kommunförbundet Skåne, sen träffade jag Quratorn och ProQurator Social från Sydskånska nationen för att de dem mina reflektioner kring årets bal, Knävlingagillet, och hur relationerna mellan nationen och hemkommunerna kan utvecklas. Avslutade fredagen med en demokratifika, det vill säga en träff med ordförande från Demokratiberedningen i Region Skåne. Skönt att få fira en lugn skön privat helg efter denna spännande vecka.

 

Hur kommer då påskveckan bli?

 

Måndagen den 21 mars

Kommunfullmäktige då mina tre interpellationer kommer hanteras. Först gällande arvodena som blev högre än utlovat, sen om kommunens näringslivsarbete och avslutningsvis om förtroendevaldas möjligheter till att välja kollektivtrafiken.

 

Tisdagen den 22 mars

Ägardialog med Trelleborgs Bredbands AB

Studiebesök på Palliativa avdelningen på Trelleborgs lasarett

 

Onsdagen den 23 mars

Investeringsdialog i Trelleborgs kommun

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Ägardialog med Trelleborgs Hamn AB

Vigsel

 

Torsdagen den 24 mars  – Skärtorsdagen

Påskliljekampanjen – binda buketter

Avtackning av tf kommundirektör Agneta Sjölund

Påskliljekampanjen  – utdelning på stan

 

Fredagen den 25 mars – Långfredagen

Konstrunda

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s