Fokus behövs för näringslivsutveckling

Pressmeddelande:              

Fokus behövs för näringslivsutveckling

 De borgerliga i Trelleborg, Liberalerna och Moderaterna, lämnar idag genom oppositionsråd Ulf Bingsgård (M) in ett antal frågor kring Trelleborgs kommuns näringslivsarbete och bristen på fokus och samordning.

 ”- När Kvartetten tillträdde utlovades en rivstart. Det skulle bli fokus på näringslivsfrågorna. Ett separat utskott bildades under kommunstyrelsen för att ytterligare tryck i frågorna, men än har inget hänt. Istället för att trampa gasen i botten är det slagsmål om ratten” säger Ulf Bingsgård (M) i en kommentar.

 ” – Något förslag på nya ägardirektiv eller ny bolagsordning för Trelleborgs kommuns Utvecklings AB föreligger inte. Dessutom saknas reglemente för kommunstyrelsen näringslivsutskott. År för år går men inget händer. ”säger Henrik Silfverstolpe (L) som bland annat sitter i näringslivsutskottet. 

Svar och debatt i frågan förväntas på kommunfullmäktige måndag den 21 mars.

 

 För kommentarer

Henrik Silfverstolpe (L), 0763-36 64 36

Ulf Bingsgård (M), 0708-81 71 10

 

 

Här följer interpellationen i sin helhet:

Interpellation till Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) om Trelleborgs kommuns näringslivsarbete 

När den nya majoriteten presenterades utlovades en rivstart inom bland annat näringslivsområdet. I sin första budget och i sitt förslag till organisation presenterades förslag på förändringar. Pengar betalas ut i arvoden till både styrelsen för kommunstyrelsens näringslivsutskott och Trelleborgs kommuns utvecklings AB. Men vad händer? 

Det är lätt att kritisera hur det har varit. Det verkar ha varit lätt att säga hur man vill att det ska vara, men ord måste bli handling. De kommunala bolagens stämmor pågår men inga nya ägardirektiv har arbetats fram i enlighet med utfärdade löften och ambitioner. 
Med detta som bakgrund vill jag fråga kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S):

– Finns det några ambitioner att få ordning på näringslivsfrågorna i Trelleborgs kommun?

– När kommer nya ägardirektiv för Trelleborgs kommuns Utvecklings AB till kommunfullmäktige för beslut?

– När kommer beslut om förändringar i reglemente och delegationsordning för kommunstyrelsens näringslivsutskott?
Trelleborg 2016-03-08

Ulf Bingsgård (M)

Ledamot i kommunfullmäktige

En reaktion på ”Fokus behövs för näringslivsutveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s