Vilken kraft. Vilket driv. Vilket gäng!

Vilken kraft. Vilket driv. Vilket gäng! 

Jag har mångårig erfarenhet av föreningsverksamhet. Svenskar är väldigt föreningsaktiva eller i alla fall medlemmar i många föreningar. En av de stora utmaningarna på ett år är att göra olika typer av medlemsmöten så intressanta att mer än de närmsta kommer dit. De senaste åren har jag inte känt den oron när Moderaterna i Trelleborg arrangerar något.

Det som jag känner som extra roligt är att jag upplever att alla som vill göra något kan göra det. Ett lysande exempel är vår Påskliljekampanj på Skärtorsdagen. De som vill komma och hjälpa till med att binda buketter gör det. De som vill vara ute på stan, visa upp sig och dela ut buketter gör det. En bra stämning i båda sammanhangen och en plats för alla som vill göra något finns.

   
   
Så fort någon har en idé att göra något så finns det väldigt sällan, om ens någon gång, någon som sätter käppar i hjulet för det. Det är bara att köra. Fast, en hake finns. Det är inte bara att föreslå att ”någon annan” ska göra något. Det handlar så klart om att man själv måste vara beredd att ställa upp. Och det vill man väl? Man kommer väl inte med idéer som man själv inte är beredd att genomföra eller driva?

Jag minns fortfarande hur det var när jag började engagera mig i Moderaterna i Trelleborg. Ett parti som var sönderslitet internt till följd av mångåriga maktstrider. Baktalande och ränksmiderier. Tillhörde man ”fel” förening fick man fiender från halva Trelleborg. Man mådde illa av att gå på möten. Alla kom sent och gick tidigt. Ingen ville vara kvar i lokalen eller umgås. Det var tider då det mest las kraft på att bekämpa varandra internt och positionerna sig och sina vänner. Politiken överlämnades till andra att sköta, det vill säga Socialdemokraterna. Nu är den tiden förbi och vi är ett gott gäng som gärna träffas och diskutera saker. Det bästa är att vi för diskussionerna öppet och ärligt, utan att springa runt bakom ryggen på varandra. Det är högt i taket och vi tillåter diskussionerna ta tid och har kul tillsammans. Ett parti som står för öppenhet, respekt och ansvar.

Det är därför jag känner glädje varje gång jag kommer till (M)ötesplatsen. Jag vet att alla som kommer dit, kommer dit för att bidra och ha trevligt tillsammans. Hög stämning. Många skratt och leenden. Ständigt nya medlemmar som jag tror och hoppas känner sig välkomna i helheten. Det är viktigt att vi alla lägger manken till och tar hand om varandra, nya som gamla. Alla idéer för hur vi ska kunna bli bättre och fler välkomnas. Alla kan hjälpa till på något sätt för att göra Moderaterna i Trelleborg till en ännu bättre förening. Vad kommer vara ditt bidrag till detta kommande år?

   
   
Publicerad som ledare i Blå Trelleborg i april 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s