Demokrati varje dag i veckan i vecka 14

 

Demokrati varje dag i veckan i vecka 14

 

Jag tänkte börja lite ologiskt från förra veckans slut och gå bakåt. För veckan slutade på ett underbart sätt. Det var min födelsedag och jag är så glad, rörd och tacksam över alla som klämde iväg en hälsning till mig på min dag. Hade en trevlig födelsedag tillsammans med familjen, men så klart är det kul när det trillar in digitala hälsningar från när och fjärran.

Det normala när man fyller är ju att man får presenter. Jag tyckte att detta år var det roligare att ge än att få. Så jag köpte mig en vattentank. Via 7 M Project så har jag blivit fadder åt en vattentank i Kenya. Närmare bestämt så står den Anthainai Seconary Schools och gör nytta.

Min vatten tank vid Anthainai Seconary Schools.  Fotograf: Peter Löfqvist

Min vattentank vid Anthainai Seconary Schools.
Fotograf: Peter Löfqvist

Veckan i övrigt innehöll en hel del politikutveckling. Först ett möte med den arbetsgrupp jag sitter med i, utsedd av Förbundsstyrelsen, för att utveckla Moderaterna i Skånes politik kring landsbygd. Det blev ett möte i arbetsgruppen kring Framtidens sjukvård, som jag sitter med i utifrån mitt uppdrag i regionfullmäktige och de moderata fullmäktigegruppen där. På lördagen var det långlördag i Trelleborg och då körde vi öppet hus på (M)ötesplatsen.

Under veckan hann jag även med att intervjuas för uppdraget som talman i Akademiska Föreningens Överstyrelse, träffa en delegation från Wuhan i Kina, träffa Hyresgästföreningen och käka en lunch arrangerad av NyföretagarCentrum Öresund och Trelleborg Green Room.

Dessutom blev min insändare och därmed mitt ställningstagande för Palliativa avdelningen vid Trelleborgs lasarett publicerad i lördags.

Som handelsresande i demokratifrågor är det så klart vanligt och ofta att jag på något sätt har uppdrag kopplat till detta. Veckan som är på gång kommer vara väldigt demokratiintensiv på många olika sätt.

 

Måndagen den 4 april

Träff mellan presidierna i Demokratiberedningen och Regionala Utvecklingsnämnden – Malmö

Redovisning av LUPP – Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Trelleborg

Förberedelser inför årets vikingavigsel på Trelleborgen

Gruppmöte med Moderaterna inför kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i april

 

Tisdagen den 5 april

Ribbingska minnesfondens seminarium om Framtidens äldrevård – Lund

Föredrag på Kairos future om T-samhälle och kommunerna – Stockholm 

Onsdagen den 6 april

Demokratidagen arrangerad av SKL – Stockholm
Jag deltar i ett panelsamtal om demokratins utmaningar på lokal nivå

Pubkväll med Ulf och Henrik mellan kl 18-20 på Tre Lyktor

 

Torsdagen den 7 april

Företagarfrukosten #trelle0745 med kommundirektör Fredrik Geijer som huvudtalare

Presidiemöte i Demokratiberedningen, Region Skåne – Malmö

Styrelsemöte i Moderaterna i Trelleborg

 

Fredagen den 8 april

Vigsel

Årsstämma i Trelleborgs Hamn AB

Styrelsemöte i Trelleborgs Hamn AB

 

Lördagen den 9 april

Vigsel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s