Spännande vecka i Smyge och Stockholm – vecka 15

Spännande vecka i Smyge och Stockholm – vecka 15

 

Min första vecka som 41-åring var mycket trevlig. Försökte först vara en gammal gnällig gubbe, men insåg att det inte riktigt ligger för mig att vara så gnällig. Veckan bjöd på allt möjligt spännande. En redovisning av en uppföljning av den lokala ungdomspolitiken, en träff mellan presidiet i Demokratiberedningen och Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne och Ribbingska minnesfondens seminarium kring framtidens äldreomsorg. Dessutom en träff med paret som kommer vigas vid årets Vikingavigsel på Trelleborgen i samband med Slaget på Trelleborgen.

Det blev näringslivsfrukosten #trelle0745 med nye kommundirektören Fredrik Geijer, presidiemöte i Demokratiberedningen, första styrelsemötet med nya styrelsen för Moderaterna i Trelleborg samt bolagsstämma och styrelsemöte i Trelleborgs Hamn AB hanns med i veckan. De borgerliga höll Pubkväll i stark konkurrens med MusikQuizen på Tre Lyktor. Jag fick möjlighet att vara med på ett seminarium som omvärlds- och framtidsspaningsföretaget Kairos Future arrangerade kring T-samhället och kommunerna. Mycket av resonemanget känns igen från Region Skånes arbete med den regionala utvecklingsstrategin, där Trelleborg utpekades som en regional kärna. Något vi fick kämpa för och måste arbeta vidare kring för att behålla och utveckla.

Det absolut roligaste i veckan var Demokratidagen som SKL årligen arrangerar. I år var det runt 350 förtroendevalda och tjänstemän som samlats. Jag ingick i en panel som skulle prata om utmaningarna för demokratin på lokal nivå. Ett spännande område att diskutera och jag tyckte samtalet blev riktigt bra och intressant. Förstod på responsen jag fick att flera delade min uppfattning att panelsamtalet blev bra. Viktiga frågor att fortsätta samtalet i framtiden kring.

 

Veckan som kommer bjuder på:

 

Måndagen den 11 april

Min namnsdag

Styrelseinternat med Trelleborgs Hamn AB – Smygehamn

Rotary där kommundirektör Fredrik Geijer håller föredrag

 

Tisdagen den 12 april

Styrelseinternat med Trelleborgs Hamn AB – Smygehamn

Akademiska Föreningens Överstyrelse – Lund

 

Onsdagen den 13 april

Rådskonferens med Moderaterna – Stockholm

Inför SKL  – Stockholm

 

Torsdagen den 14 april

Förmöte på SKL – Stockholm

Beredningen för demokratifrågor  på  SKL – Stockholm

Se möjligheter och inte hinder – föredrag av paralympier Fatmir Seremeti på (M)ötesplatsen för medlemmarna inom Moderaterna i Trelleborg kring funktionshinderpolitiken

 

Fredagen den 15 april

Revision av Samordningsförbundet i Trelleborg – Malmö

Möte med en lokal entreprenör – Trelleborg

Vigsel
Lördagen den 16 april

Vigsel

 

Vårkväll på Trelleborgen

Vårkväll på Trelleborgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s