Blir det politiska beslut om den grafiska profilen Torbjörn?

Pressmeddelande:

Blir det politiska beslut om den grafiska profilen Torbjörn? 

 

Huvudtalaren på Trelleborgs kommuns näringslivsfrukost #trelle0745 var den 7 april vår nytillträdde kommundirektör Fredrik Geijer. Han presenterade sig själv, sin erfarenhet och tankar kring näringslivsarbete. Allt detta gjorde han på den nya, men ännu inte antagna grafiska profilen för Trelleborgs kommun.

 

”- Jag blev förvånad men positivt överraskad. Den nya grafiska profilen arbetades fram under min tid och skulle bara antas av kommunfullmäktige, när den i november förra året mystiskt försvann från dagordningen. Kul att den dyker upp nu.” säger Ulf Bingsgård (M), oppositionsråd och frågeställare i en kommentar till den inlämnade frågan.

 

Den nu gällande grafiska profilen har varit gällande i snart tio år. Efter att kommunfullmäktige antog en ny varumärkesplattform för Trelleborgs kommun påbörjades arbetet med att revidera den grafiska profilen. Ärendet fanns med på dagordningen till kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 november 2015 men lyftes ut av ordföranden.

 

”- Jag tycker det är bra att vår grafiska profil får ett modernare stuk. Tanken med införandet av den nya profilen var att den skulle ske successivt för att inte leda fram till några ökade kostnader. Men, än en gång verkar det som att våra tjänstemän agerar i brist på politiska beslut. Det är snarare regel än undantag i Trelleborg numera.” avslutar Ulf Bingsgård. 

 

 

Svar på interpellationen förväntas på kommunfullmäktigemötet den 25 april.

 

Ulf Bingsgård nås för kommentarer på 0708-81 7110.

  

Den nye kommundirektören och den ännu icke antagna grafiska profilen

 ——

 

Nedan följer frågan i sin helhet

Fråga

till Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) om Trelleborgs kommuns grafiska profil 

 

I kallelsen till kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 november 2015 fanns punkten ”280 Revidering av grafisk profil för Trelleborgs kommun” med. Vid mötets början informerades arbetsutskottet av ordförande att det färdigberedda ärendet lyfts ut från dagordningen. Arbetsutskottet informerades om att ärendet kommer att tas upp ”senare”. 

 

Vid Trelleborgs kommuns näringslivsfrukost den 7 april presenterade kommundirektör Fredrik Geijer sig själv och tankar kring näringslivsarbetet i kommunen. Döm av min förvåning så görs denna presentation med mallar från den icke antagna grafiska profilen. 

 

 

Min fråga till kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) är:

 

– När kommer den reviderade grafiska profilen antas politisk? 

 

Trelleborg 2016-04-11

Ulf Bingsgård (M)

Ledamot i kommunfullmäktige

 

En reaktion på ”Blir det politiska beslut om den grafiska profilen Torbjörn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s