Kommer Trelleborgen på världskartan Gunilla? 

Pressmeddelande:

Kommer Trelleborgen på världskartan Gunilla? 

Vikingar är något som lockar turister. I Sydsvenskan den 13 april finns att läsa att det internationella guideboken Lonely Planet pekat ut Fotevikens vikingamuseum som ett attraktion man måste besöka innan man dör. Detta föranleder Ulf Bingsgård (M), oppositionsråd att undra:

 – Finns det ambitioner att sätta Trelleborgen i Trelleborg på världskartan från Kvartettens sida?

Så sent som i budgeten 2014 satsade Femklövern i Trelleborg 2,5 miljoner ytterligare på Trelleborgen, för att kunna anställa mer personal och ha mer aktiviteter, både permanent och tillfälliga.

– ”Våra ambitioner med Trelleborgen var tydliga. Vi ville satsa på verksamheten, både för trelleborgare och turister. Vi såg möjligheterna. Trelleborgen kan sätta Trelleborg på den turistiska världskartan. Jag hoppas att Kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell (-) delar denna ambition.” säger Ulf Bingsgård i en avslutande kommentar.

Svar på frågan förväntas på kommunfullmäktigemötet den 25 april.

Ulf Bingsgård nås för kommentarer på 0708-81 71 10

——

Nedan följer frågan i sin helhet

Fråga

Till Kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell (-) om ambitioner att hamna i Lonely Planet

Guideböcker och olika typer av hemsidor som tipsar och lockar turister. En av de mer kända är Lonely Planet. Denna guidebok har publicerat mer än 650 titlar om 118 länder med en årlig försäljning av mer än 6 miljoner guideböcker. 

I Sydsvenskan den 13 april framkommer information om att Lonely Planet hävdar att Fotevikens vikingamuseum är ett ställe man måste besöka. Det är ett av 500 ställen man ska besöka innan man dör. I artikeln lyfts det att vikingatid är hett och många internationella besök kommer årligen. 

Artikeln i sin helhet finns på

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/lonely-planet-hissar-foteviken

Fotevikens vikingamuseum drivs som en stiftelse utan direkt kommunal inblandning. I Trelleborg finns en anläggning minst lika speciell och dessutom unik i sitt slag. Trelleborgen i Trelleborg är något som vi satsat många miljoner på över åren. Vikingatiden är het, anläggningen är unik men med stängda dörrar kan knappast besökare känna sig välkomna. Utan besökare eller verksamhet lär knappast Trelleborg omnämnas som något man bör se innan man dör. 

 

Med anledning av ovanstående vill jag fråga kulturnämndens ordförande 

Gunilla Thysell (-) :

 – delar du ambitionen att göra Trelleborgen i Trelleborg till ett internationellt omtalat och rekommenderat besöksmål? 

 

Trelleborg 2016-04-20

Ulf Bingsgård (M)

Ledamot i kommunfullmäktige

 

Trelleborgen – väl värd ett besök

 
 

En reaktion på ”Kommer Trelleborgen på världskartan Gunilla? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s