Moderaterna fortsätter utveckla sin lokala politik

Pressmeddelande:

Moderaterna fortsätter utveckla sin lokala politik

Moderaterna i Trelleborg har tillsatt tre arbetsgrupper i syfte att utveckla den lokala politiken. Målet är självklart valseger 2018.

”- Vi har analyserat valet 2014. Vi bedriver en aktiv oppositionspolitik idag. Nu lyfter vi blickarna mot valet 2018 och vill ta fram en relevant lokalt förankrad politik” säger Ulf Bingsgård, ordförande för Moderaterna i Trelleborg.

De tre arbetsgrupper som tillsatts går under namnen ”Leva i Trelleborg”, ”Levande Trelleborg” och ”Uppleva Trelleborg”.

”- Vi vill ta fram ett program som har sin grund i vardagen och verklighetens Trelleborgs kommun, inte utifrån hur politiken är organiserad internt i kommunen.” kommenterar Ulf Bingsgård de tre tematiska grupperna.

Leva i Trelleborg kommer handla om vår politik om hur vi vill att man som invånare i kommunen ska ha det. Det kan handla om bildningsfrågor, äldreomsorg, sociala frågor, arbetsmarknad, tillväxt, näringsliv men även tekniska och medborgarservicefrågor. Ansvarig för denna grupp är Veronica Rubin.

Levande Trelleborg handlar om klimat- och miljöfrågor, byggnadsfrågor, näringslivsfrågor, bredband och integration. Hur skapar vi en levande stad och landsbygd? Vilka är våra visioner för hur Trelleborg ska se ut i framtiden? Hur ser vi till att visionen om Sjöstaden blir verklighet? Roland Hansson är ansvarig för denna grupp.

Uppleva Trelleborg tar utgångspunkt i att skapa en attraktiv kommun. Hur ska vi ge förutsättningar för en bra och meningsfull fritid i Trelleborg? Hur kan kulturlivet få kraft att leva? Hur ska fler besökare lockas till Trelleborg? Ansvarig för denna arbetsgrupp är Håkan Sjöberg.

”- Till stöd i utvecklingsarbetet kommer vi så klart ta rankinglistor och olika typer av undersökningar, men framför allt ska vi ut och lyssna till trelleborgarna. Vi gjorde det under långlördagen den 2 april och vi kommer göra det igen på lördag i samband med vårt öppna hus på (M)ötesplatsen mellan kl 10-14.” avslutar Ulf Bingsgård.

Arbetsgrupperna kommer avrapportera sitt arbete till styrelsen i oktober.

Ordförande för Moderaterna i Trelleborg Ulf Bingsgård nås på 0708-81 7110 för kommentarer.

 

Redo att lyssna för att utforma en ny lokal moderat politik

Redo att lyssna för att utforma en ny lokal moderat politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s