Tal vid manifestationen för Palliativa avdelningen vid Lasarettet i Trelleborg

Tal vid manifestationen för Palliativa avdelningen vid Lasarettet i Trelleborg

 

Den 24 maj genomfördes en manifestation för bevarandet, eller snarare öppnandet, av den Palliativa avdelningen vid Lasarettet i Trelleborg. Nedan följer en avskrift av det tal jag höll från scenen i Stadsparken.

 

Tack

Jag har förmånen att också sitta i regionfullmäktige och har väldigt god kontakt med alliansen som sitter där. Jag vet också hur dels mina kollegor från Moderaterna men framför allt hur Per Einarsson som företräder alliansen i sjukvårdsnämnd KRYH har kämpat för att den palliativa avdelningen ska öppnas.

 

Det är också därför det blir extra roligt att idag få höra detta besked att den kamp som har bedrivits faktiskt har gett effekt. Dels den politiska effekten men framförallt det arbete som ni har lagt ner. Allt det ni kämpat för och visat på det starka stöd som ni visat för lasarettet i Trelleborg och för den palliativa avdelningen.

Applåder

Jag besökte själv både den palliativa avdelningen, eller den var ju stängd då jag besökte den här i Trelleborg. Jag har också besökt den pågående verksamheten som finns i Malmö. Jag kan bara konstatera att den verksamhet som bedrivs är fantastisk. De människor som jobbar med den palliativa verksamheten är helt fantastiska i sitt sätt att tänka och arbeta på. Det var med glädje som man gick på båda ställena och lyssnade på hur de tänkte och hur de ville arbeta. Men jag kan bara konstatera det att om det är någon avdelning som jag själv någon gång – för eller senare så lär man gå ur tiden och om man själv skulle behöva välja vilken avdelning man skulle vilja komma till – så är det helt klart till Trelleborgs lasarett och den avdelningen där. För där finns det livskvalitet på ett helt annat sätt. Jag är glad att vi kan ha livskvalitet i hela livet även för trelleborgarna från och med nu och framöver.

 

Bra beslut att den palliativa verksamheten får vara kvar i Trelleborg!

 

 

 

En reaktion på ”Tal vid manifestationen för Palliativa avdelningen vid Lasarettet i Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s