Välkommen juni – vecka 22

Välkommen juni –  vecka 22

 

Veckan började på ett mycket trevligt sätt. Träffade en ung man, Sajad, som har ett stort politiskt intresse. Kom till Sverige för några år sedan som ensamkommande flykting och bor i Trelleborg. Han har redan valt parti, men kände för att få lite koll på Moderaterna också. Blev intressanta diskussioner kring vad som skiljer Socialdemokraterna och Moderaterna åt. Tursamt nog fanns en låda choklad på bordet. Vad kunde vara bättre än att använda Paradis som förklaring till valfrihet och eget ansvar? Måndagen avslutades med kommunfullmäktige.

Tisdagen ägnade jag större del av dagen i Malmö, bland annat i Allians för Skånes utökade alliansledning. Ett bra sätt att inom Alliansen lyfta viktiga frågor och för alla vice ordföranden få koll på läget i regionen. Kvällen blev också med regionalt perspektiv på det lokala planet, nämligen manifestationen för Palliativa avdelningen vid Lasarettet i Trelleborg. Glädjande besked kom om att avdelningen kommer öppnas igen och jag höll tal, både som kommunal och regional företrädare för Moderaterna.

Veckan i övrigt var inte så mötesrik, däremot blev en hel del annat gjort. Hade en träff kring Trelleborg Pride under onsdagen. Kvällen ägnades åt Akademiska Föreningens Överstyrelsemöte. Fredagen blev ännu en moderat dag, då jag var med på möte med Moderaterna i Skåne om Sverigeförhandlingen där vår talesperson Jessica Rosencrantz från Trafikutskottet i riksdagen höll ett anförande.

Lördagen blev en kampanjdag och Öppet hus med Moderaterna i Trelleborg. Ett gäng moderater var ute och kampanjade på stan och klockan 12 höll riksdagsledamot Boriana Åberg sitt anförande på (M)ötesplatsen. Efter mötet var det till att byta om och förrätta en vigsel på engelska inför en stor internationell samling av gäster på Smyge havsbad i strålande sol.

Mors dag firades i goda vänners lag med väldigt god mat. I och för sig var det mer ett födelsedagsfirande, men maten var god och sällskapet trevligt.

 

Måndagen den 30 maj

Gruppmöte, regionfullmäktige – Malmö

Gruppmöte, kommunfullmäktige – Trelleborg

 

Tisdagen den 31 maj

Invigning av GREAT – Malmö

GREAT = Green Regions with Alternative fuels for Transport
Avstämning inför Ungdomsforum 16/17

 

Onsdagen den 1 juni

Förmöte med De borgerliga inför kommunstyrelsen

Kommunstyrelsemöte

Avstämningsmöte gällande Ungdomsforum

Möte kring Hälso- och sjukvårdsavtalet mellan Region Skåne och Skånes kommuner

Träff kring ett eventuellt konstverk

Pubkväll med Ulf och Henrik – säsongens sista. Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården

 

Fredagen den 3 juni

Presidiemöte i Demokratiberedningen, Region Skåne – Malmö

 

Lördagen den 4 juni

Klostret Christens gård fyller 10 år och det ska vi fira

Vernissage på Trelleborgs Museum ”Blandade känslor” – utställning av Ralf Borselius

 

Dukat för vigsel

Dukat för vigsel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s