Ny månad, nytt liv – vecka 23

Ny månad, nytt liv  – vecka 23

 

I torsdags genomförde jag en för mig stor förändring. Jag har sedan 7-8 års åldern varit i behov av glasögon. Först för att se på lång sikt, men sedan för att överhuvudtaget kunna se något. Torsdagen den 2 juni blev starten på ett nytt liv. Jag genomförde en operation och fick inopererat en lins, ICL-operation, på Memira i Malmö. Ett stort steg. Ett helt nytt liv för mig.

Veckan i övrigt bjöd på en hel del intressanta möten. Först ut var måndagens gruppmöte med Moderaterna inför kommunstyrelsen. Under tisdagen deltog jag på GREAT-invigningen.  Första laddstolpen i ett nätverk från Skåne till Hamburg, för att säkra upp alternativa drivmedel på färden. En annan  form av energi fick jag när vi under eftermiddagen diskuterade ungdomspolitik och ungas inflytande i Trelleborg. En diskussion som fördes även under onsdagens kommunstyrelsemöte, efter genomfört ordinarie möte. Innan det var tid för säsongens sista Pubkväll med De borgerliga hanns ett möte kring Hälso- och sjukvårdsavtalet mellan Skånes kommuner och Region Skåne med.

Efter att jag varit på uppföljningsmöte under fredagen till följd av torsdagens operation var jag på möte med presidiet i Demokratiberedningen i Region Skåne. En trevlig avslutning på veckan.

Jag måste nog ändå säga att firandet av Christens Gård, klostret i Trelleborgs kommun, under lördagen var en underbar upplevelser. Strålande sol och folk från när och fjärran. Helt otroligt hur denna gård, detta kloster, är en internationell mötesplats. Otroligt roligt att se Syster Gerd stråla i kapp med solen. Extra roligt var det att få lov att överräcka en palm som gåva från Trelleborgs kommun till henne och lyckönska henne och klostret. Fick tyvärr lämna firandet tidigare än önskat, men jag skulle hinna med att gå på vernissage också. Ralf Borselius hade utställning på Trelleborgs Museum och jag lyckades komma sekunderna innan museet stängde. Verkar som att trelleborgarna tagit varelserna till sina hjärtan. Kanske läge att skaffa fler till vår kommun?

 

Veckan som kommer bjuder i nuläget på:

 

Tisdagen den 7 juni

Lunchmöte kring kommande år i styrelsen för Rotary

Sommaravslutning med De borgerliga – Sjöstaden blir verklighet.

 

Torsdagen den 9 juni

Nätverkslunch med Trelleborg GreenRoom och Leader Söderslätt

Vigsel

Styrelsemöte Samordningsförbundet i Trelleborg

Förmöte inför extrainsatt kommunstyrelsemöte

Extrainsatt kommunstyrelsemöte

 

Fredagen den 10 juni

Uppföljning av ögonoperationen

Vigsel

Samtal med kommundirektören i Trelleborg

Invigning av fotbollstältet på Stortorget

 

Lördagen den 11 juni

Vigsel

 

Älskade varelser i Stadsparken i Trelleborg

Älskade varelser i Stadsparken i Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s