Bortglömt demokrativerktyg

Pressmeddelande:


Bortglömt demokrativerktyg

I tisdags (24/5) genomfördes en manifestation i Stadsparken i Trelleborg till stöd för den palliativa verksamheten vid lasarettet i Trelleborg. Under månader hade namnlistor fyllts på, insändare skrivits och Facebookgrupper bildats i syfte att få Socialdemokraterna och Miljöpartiet att ändra sitt beslut om att stänga den palliativa verksamheten i Trelleborg.

I både talet som regionrådet Maria Nyman Stjärnskog (S) höll och i intervjun i SVT Skåne hänvisas till trelleborgarnas engagemang i frågan som grund för Socialdemokraterna och Miljöpartiet att ändra sig. Under intervjun i SVT Skåne yttrar sig regionrådet enligt följande:

”Om 11 000 trelleborgare skriver sina namn på ett papper, bildar Facebookgrupper, trycker affischer och samlas på det här sättet och jag företräder befolkningen, naturligtvis har det stor betydelse för vilka beslut jag fattar.”

Detta har fått Ulf Bingsgård (M), 2:e vice ordförande i demokratiberedningen, att lämna in en fråga till kommande regionfullmäktige (20/6) om varför det demokrativerktyg som Region Skåne har, medborgardialogen, inte har använts.

 

……………………………

Frågan återfinns här i sin helhet

 

Fråga till ordförande för sjukvårdsnämnd KRYH Maria Nyman Stjärnskog (S)

Tisdagen den 24 maj genomfördes en manifestation i Stadsparken i Trelleborg till stöd för den palliativa verksamheten vid Lasarettet i Trelleborg. Under månader hade namnlistor fyllts på , insändare skrivits och Facebookgrupper bildats i syfte att få Socialdemokraterna och Miljöpartiet att ändra sitt beslut om att stänga den palliativa verksamheten i Trelleborg.

I både talet som regionrådet höll och i intervjun i SVT Skåne hänvisas till trelleborgarnas engagemang i frågan som grund för att ändra sig. Under intervjun i SVT Skåne yttrar sig regionrådet enligt följande:

”- Om 11000 trelleborgare skriver sina namn på ett papper, bildar Facebookgrupper,  trycker affischer och samlas på det här sättet och jag företräder befolkningen, naturligtvis har det stor betydelse för vilka beslut jag fattar. ”

Min fråga till regionrådet är:

  • Hade det inte varit bättre att ha en fungerande medborgardialog i denna fråga?

 

Ulf Bingsgård (M)
Ledamot, regionfullmäktige
Andre vice ordförande i Region Skånes Demokratiberedning

En reaktion på ”Bortglömt demokrativerktyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s