Full fart mot midsommar i vecka 25

Full fart mot midsommar i vecka 25

 

Jag lägger en mycket intensiv och rolig vecka till handlingarna. En vecka som innehöll i princip allt, från lokala små enkla ting till världsproblem, nästan i alla fall.

Veckan började i det lilla. Jag var på banken med ordförande och vice ordförande i Synskadades förening i Trelleborg med omnejd, för att få tillgång till bankkonto och ta över lite andra kassörsprylar. Efter det blev det pressträff kring Facebooksidan ”Min Sjöstad” som syftar till att skapa en öppen plattform för dialog medborgare emellan. Dagens trelleborgare och morgondagens trelleborgare kan föra samtal, lägga upp bilder och visioner kring vad de ser i den framtida stadsdelen som de kan kalla #minSjöstad. Många gillade den redan första dagen och gillningarna har bara fortsatt.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ett helt annat perspektiv bjöd tisdagen på. Jag var SKL:s representant vid Nordiska ministerrådets träff ”Nordic Safe Cities” som handlade om att ta fram en gemensam nordisk plattform och manual för att hindra radikalisering. Spännande och intressant. Kvällen bjöd på god mat och många intressanta samtal när jag var med på första mötet med vår interna arbetsgrupp ”Levande Trelleborg” inom Moderaterna.

Onsdagen var en heldag i Stockholm. Ett seminarium kring att designa möten och dialogprocesser för ökat medskapande med civilsamhället. Torsdagen var åter i den skånska myllan då det först ut var Trelleborgs kommuns näringslivsfrukost #trelle0745 där temat var stadens utveckling med fokus på Kuststad 2025. En hel del trevliga samtal med företagare i kommunen innan jag fick bege mig till Malmö och mötet i Demokratiberedningen, Region Skåne. Dagen avslutades med styrelsemöte i Moderaterna i Trelleborg.

På tåget på fredagen. Jag skulle till kommunsamråd mellan Region Skåne/Kollektivtrafiknämnden/Skånetrafiken och de skånska kommunerna. Riktigt kul att höra hur Trelleborgs centralstation och arbetet med den lyftes av Skånetrafiken som ett lyckat och gott exempel på bra samverkar mellan kommun och region för kollektivtrafikens bästa. Väl tillbaka i Trelleborg var det en vigsel och därefter till studentfirandet på Söderslättsgymnasiet. Kul att vi fortsätter bjuda på Varannan vatten till de glada studenterna och väntande anhöriga denna speciella dag.

Lördagen innebar en vigsel och därefter raka spåret ut till Lilla Beddinge och invigningen med efterföljande scenisk underhållning. Verkligen kul att se hur en lada mitt ute på Söderslätt kan bli en sommarscen för duktiga skådespelare och numera kallas Lilla Beddinge Teater.

 

Veckan som kommer är en arbetsdag kort, men rätt full ändå.

Måndagen den 20 juni

Regionfullmäktige i Kristianstad.
Jag hoppas på att få svar på mina två frågor som blev obesvarade förra regionfullmäktigemötet. Den ena handlar om demokratiarbetet i Region Skåne, den andra handlar om insatstiderna för ambulanserna i Trelleborg. En ny fråga har jag också ställt om varför man inte valde att ha dialog med medborgarna kring palliativa avdelningen vid Lasarettet i Trelleborg istället för att vänta på folkstormen.

 

Tisdagen den 21 juni

Studiebesök på Trelleborg GreenRoom

Besök från Kina

Diskussioner kring ekonomiska strategier i Trelleborgs kommun

Besök från Kina

Förmöte med De borgerliga inför kommunfullmäktigemötet

Kommunfullmäktigemöte

 

Onsdagen den 22 juni

Workshop kring Övres framtid

Avtackning av landshövding Margaretha Pålsson – Malmö

Flyktingbarometern i Trelleborg

 

Torsdagen den 23 juni

Möte om Trelleborg Tillsammans

Besök från Kina

Uppstartsmöte kring Moderaterna i Trelleborgs företagarråd

Premiär på musikalen Tills döden skiljer oss åt – Lilla Beddinge Teater

 

Sen ska det firas midsommar 🙂

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s