Funderingar kring ambulansernas insatstid i Trelleborg

Funderingar kring ambulansernas insatstid i Trelleborg

 

För några år sedan genomfördes en förändring kring ambulansverksamheten, bland annat i Trelleborg. Trelleborg hade bland de bästa insatstiderna i Skåne, lite drygt 10 minuter insatstid var medianvärdet. Formellt var två ambulanser placerade i Trelleborg, närmare bestämt inhyrda på Brandstationen. Förändringen som genomfördes innebar att en ambulans flyttades till brandstationen i Skurup medan en var kvar i Trelleborg.

Insatstiderna i Skurup förbättrades nämnvärt medan de i princip förblev oförändrade i Trelleborg. Dessutom uttalades att detta skulle bevakas noga, både från Region Skåne och från Trelleborgs kommuns företrädare. Vi var alla införstådda med att det som innebär en förbättring för vissa, inte får medföra en försämring för andra. Därför skulle utvecklingen följas och så klart utvärderas.

Några år har gått och Räddningstjänsten i Trelleborg signalerar nu att de får rycka ut på fler sjukvårdsrelaterade larm. Detta i kombination med att mediantiden nu ligger på 12 ½ minut.  Det är bakgrunden till att jag på tisdag den 26 april, i Regionfullmäktige, vill ha svar på frågan av Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Hogerud (S) vad som tänker göras åt detta.

……..

 

Nedan följer interpellationen i sin helhet

Interpellation
Till Anna-Lena Hogerud (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

 

Ambulansinsatstider i Trelleborg 

De senaste åren har mediantiden från att SOS Alarm skapat ett ambulansuppdrag till att ambulansen är framme på en händelseplats i Trelleborg ökat med två och en halv minut, från nio minuter och 54 sekunder 2013 till 12 minuter och 27 sekunder 2015. Dessutom har räddningstjänstens sjukvårdsrelaterade utryckningar ökat. 2012 ryckte räddningstjänsten ut på 78 sjukvårdsrelaterade larm. 2015 blev det 107, det vill säga en ökning med 37 procent.

 
Jag vill därför fråga hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Hogerud (S):

Hur avser Socialdemokraterna och Miljöpartiet förbättra insatstiderna för ambulansinsatser i Trelleborg?

 

Moderaterna i Region Skåne den 13 april 2016
Ulf Bingsgård (M)

 

2 reaktioner på ”Funderingar kring ambulansernas insatstid i Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s