Semestern fortsätter med tre jobbdagar – vecka 29

Semestern fortsätter med tre jobbdagar – vecka 29

 

I måndags skulle man kunna kalla det att jag började min semester. Som förtroendevald har man inte någon egentlig semesterrätt, men kalendern är mer mötesfri och man dristar sig till att göra annat än bara vara på Rådhuset eller iväg på tjänsteärenden i alla fall. Jag såg till att börja denna ledighet ordentligt med att dra iväg till Bosnien och Hercegovinas huvudstad Sarajevo. Detta blev för övrigt huvudstad nummer 35 av besökta europeiska huvudstäder för min del.

Sarajevo är en stad som är mycket spännande och intressant. Mer om besöket där kommer längre fram, när jag samlat mina intryck. Så mycket nutidshistoria i en och samma stad. På hundra år har flera viktiga händelser tagit plats i denna stad. 1914 sköts skotten som startade Första världskriget. 1984 stod stadens som värd för vinter-OS. Tio år senare var staden belägrad och krypskyttar befann sig på taken och sköt mot civila. Så många skotthål var kvar idag. Så mycket känslor väckte detta besök. Tänk att man kan få rysningar fastän man går i 35 graders värme….

 

Sarajevo är en vacker multikulturell stad, lite rörig på ett charmerande sätt. Kyrkor, synagogor och moskéer står sida vid sida. Verkligen en stad värd att besöka. Jag är nöjd med mina fyra dagar, måndag till torsdag, där. På fredagen var jag åter i tjänst och jobbade på Rådhuset. En vigsel hade jag att förrätta dessutom.

Fredagseftermiddagen och kvällen tillbringade jag i Köpenhamn. Min bror hade köpt biljetter till Dirty Dancing i 40-årspresent till mig. Nu var det dags att besöka Operaen för att njuta av tillställningen. Fantastiskt god mat och trevligt sällskap. Tyvärr var musikalen Dirty  Dancing lite segare än vad jag hoppats på. Helheten var verkligen en trevlig upplevelse.

På lördagen var det dags för vigslar. En i Trelleborg på Rådhuset och en i Malmö i Slottsparken med vacker körsång och spårsvagnsvärd.

 

Hur ser det då ut i nästa semestervecka?

 

Måndagen den 18 juli

Besök från Kina
Ungdomsforum i Trelleborg kommer vara med på träffen med delegationen från  Jilin-provinsen

Vigslar

 

Tisdagen den 19 juli till torsdagen den 21 juli

Semester

 

Fredagen den 22 juli

Ungdomsforum möter Trelleborgs politiker

Vigsel

 

Lördagen den 23 juli

Vigslar

 

Redo för vigsel

Redo för vigsel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s