För allas lika rätt

För allas lika rätt

 

Idag, söndagen den 14 augusti 2016, är det förhoppningsvis en dag som kommer kommas ihåg med glädje i historieböckerna. Idag avgår det första Pridetåget i Trelleborg. En manifestation för öppenhet och allas lika rätt och värde i Trelleborgs kommun.

Initiativet till Trelleborg Pride föddes förra sommaren av Ungdomsforum. En av de viktigaste frågorna som ungdomarna i Trelleborgs kommun kände för att arbete kring var allas lika värde och likabehandling. De ville vara med och skapa en mer tolerant och öppen kommun.

Många av de ”vuxna” politikerna ifrågasätta detta och deras ambitioner. Jag är glad att de vågade stå upp för sina tankar och ideal. De kämpade vidare för att en Pridefestival skulle arrangeras i Trelleborg och under året kom stöd från studieförbunden och civilsamhället kring detta.

Mycket gott om Trelleborg kan sägas, men tyvärr är inte tolerant och öppen ord som kan sägas i positiv bemärkelse om vår underbara stad och kommun.

 

Jag är en person, men jag kommer att gå i Prideparaden av olika skäl.

Ett skäl att jag går i paraden är att jag är ordförande för Moderaterna i Trelleborg. För mig som moderat är det en självklarhet att alla människors lika värde värnas och kämpas för. Varje individ har rätt att leva sitt eget liv på sitt eget sätt. Jag vill att Moderaterna i Trelleborg aldrig slutar kämpa för öppenhet och människors lika värde och rätt i vår kommun. Jag tror och värnar om individens lika rätt i vår samhälle som borgerlig politiker. Jag kommer alltid att stå upp i kampen för alla människors demokratiska lika rättigheter i vårt samhälle. Alla här lika rätt att leva sitt liv utan att bli kränkt eller ifrågasatt. Alla är välkomna till Moderaterna i Trelleborgs kommun för att vara en del i utvecklingen av vårt parti lokalt, regionalt och nationellt.

Ett annat skäl till att jag går i tåget är att jag är en av Trelleborgs officiella personer. Jag har varit kommunstyrelsens ordförande i åtta år och under min tid arbetade vi fram en värdegrund som bygger på Öppenhet, Respekt, Ansvar. Tre värdeord som omsätts till verklighet varje dag och som måste bevakas och försvars – varje dag. Jag är förvisso oppositionsråd idag, men min kärlek till Trelleborg har inte svalnat för det utan min kämpaglöd brinner lika stark varje dag för dessa värdeord. Vi måste visa att vi är en modern och välkomnande kommun byggd på kärlek till alla. En kommun där värdegrunden inte bara är ord utan verklighet – Öppenhet, Respekt, Ansvar. Varje dag i varje stund och tillfälle. Alla är välkomna till Trelleborgs kommun för att leva, bo och utveckla vår stad.

Ett tredje skäl till att jag går i Prideparaden är för att Trelleborgs kommun är Trelleborgs kommuns största arbetsgivare. Det är naivt, pinsamt och gammalmodigt att tro att alla våra underbara medarbetare lever den traditionella heteronormen. Våra medarbetare är precis så underbara som alla våra  kommuninnevånare. Som en modern och medveten arbetsgivare måste vi stå upp för våra anställda och deras rättigheter att vara precis som dem de är. De är med och bygger och utvecklar välfärden för våra kommuninnevånare. Vi som arbetsgivare uppskattar dem för att de som de gör. Alla är välkomna till Trelleborgs kommun och arbeta för oss i vår organisation.

 

Ja, jag går så klart också i tåget som privatperson. En helt vanlig person som står upp för alla människor lika värde i vår värld. Jag står upp för demokratiska värden och självklarheter. För alla människors rätt att älska den som de vill. Som vigselförrättare har jag mött så många par, personer som sagt JA till varandra, där jag bara känner att störst av allt är kärleken. Låt den då spira, oavsett hur konstellationen ser ut.

 

Alla här rätt att finna sin kärlek i livet. Låt inte trångsynthet få sätta stopp för det.

 

Moderaterna står upp för Öppenhet, Respekt, Ansvar

Moderaterna står upp för Öppenhet, Respekt, Ansvar

All you need is love.  🙂

Kärleken övervinner allt!

 

En reaktion på ”För allas lika rätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s