Fyra nyfikna konsulter från Zhejiang

Fyra nyfikna konsulter från Zhejiang

 

Jag fick idag besök av fyra personer som agerar rådgivare åt politiker i Zhejiangprovinsen. Delegationen var under ledning av Mao Yue, Vice President & Researcher vid Zhejiang Academy of Social Sciences. Med i delegationen var Xu Yinhong, Deputy Director vid Department of Human Resources, Zhejiang Academy of Social Sciences, Bao Xinwang, Director, Zhejing Provincial Foreign Cultural Exchange Association och Xing Mengjun, Director, Party Building Research Institute, Ningbo Academy of Social Sciences.

Delegationen från Zhenjiangprovinsen på besök i Trelleborg

Delegationen från Zhenjiangprovinsen på besök i Trelleborg

 

Delegationen hade till uppdrag att samla in information, för att sedan kunna komma med förslag och rekommendationer till provinsens politiker. De blev väldigt imponerade när de fick höra de stora mängder som årligen satsar på bildningsverksamhet och den sociala verksamheten i vår kommun. Det blev en diskussion kring kommunens ekonomi och vad de olika budgetposterna används till. Vårt system med att ha nämnder som ansvara för sin egen ekonomi verkade vara främmande för dem. De var mer vana vid att ha en stor central ”ekonominämnd” som håller i alla pengar. Försökte förklara om vårt system med en budget som tas i kommunfullmäktige, nämndernas ansvar och respektive anställds budgetansvar.

Vi hade en längre diskussion kring partiväsendet i Trelleborg. Hur vi får inspel från olika aktörer och vilka förutsättningar vi har att bedriva politik. Det blev även frågor som tangerade Trelleborg Tillsammans och vårt arbetet med den ideella sektorn. De visade också intresse för hur ideella föreningar startas och deras relation till kommunen. Många frågor och diskussioner som tangerade demokrati och demokratiska värden. Jag lyfte även upp vikten att lyssna till medborgarna i vårt utvecklingsarbete.

Givetvis blev de intresserade över vårt stora projekt med att flytta hamnen och bygga Sjöstaden. De hade kört från Stockholm under dagen till Trelleborg och beundrade vår natur väldigt mycket. Sådant är alltid trevligt att höra.

Gåvan från Zhenjiang bestod i information kring företagsetableringar i provinsen och en tidskrift från G20-mötet

Gåvan från Zhenjiang bestod i information kring företagsetableringar i provinsen och en tidskrift från G20-mötet

 

En reaktion på ”Fyra nyfikna konsulter från Zhejiang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s