100 000 hissar ska kollas i Hangzhou

100 000 hissar ska kollas i Hangzhou

Jag har haft många olika besök från Kina. Delegationerna har kommit från många olika instanser, städer och provinser. Det har varit en bredd på besöken och många efterföljande frågor har ställts. Jag skulle nog vilja påstå att dagens besök från Hangzhou var det mest nischade. Det var en delegation från en teknisk avdelning med ansvar för hissäkerhet och hisskontroll. De hade bland annat haft ansvaret för alla hissar och rulltrappor under det nyss avklarade G20-mötet. 

Delegationen från Hangzhou

De som kom på besök var under ledning av Lu Jianxiang, Deputy Director, Hangzhou Bureau of Quality and Technical Supervision, Lyu Qian, Division Head, Hangzhou Bureau of Quality and Technical Supervision, Yuan Jianfeng, Vice Division Head, Hangzhou Bureau of Quality and Technical Supervision, Li Weizhong, Vice President, Hangzhou Special Equipment Inspection Institute, Xu Yanjun, Vice President, Hangzhou Institute of Standardization och Wang Da, Senior Engineer, Hangzhou Quality and Technical Testing Institute. 

Det blev många frågor kring vem som bär ansvaret i hissfrågor. Kommunens ansvar, vem som utför kontrollen och står för säkerheten. I och för sig är detta inte mitt expertområde men lite koll på strukturen har jag dock. Det är i alla fall tydligt att i Kina finns behovet av påtvingade kontroller från kommunens sida än vad vi har här.

I Hangzhou bor drygt 8 miljoner invånare och de har 100 000 hissar. En hel del hissar att ha kontroll på. Enligt uppgift skulle det bara finnas fyra miljoner hissar, vilket jag tyckte lät lite. 

En lustig siffra att höra var att det hade varit 200 delegater på besök i Hangzhou under G20-mötet. Det hade varit 200 personer i beredskap för att kunna hantera något stopp i maskineriet. De hade inte haft några tekniska insidenter under möter, vilket dagens delegation var mycket nöjd över. 

En reaktion på ”100 000 hissar ska kollas i Hangzhou

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s