Tidigt uppe, sent i säng – kör på i vecka 42

Tidigt uppe, sent i säng – kör på i vecka 42

 

Känns som att ”flygande start” är rätta ordet för hur det varit de två första veckorna för mig som näringslivschef i Trelleborgs kommun. För en månad sedan suddade jag ut det politiska livet ur kalendern och undrade hur mitt nya liv skulle te sig. När jag nu bläddrar i min kalender är den underbart fylld med allt från frukostmöten, morgonmöten, lunchmöten och kvällsmöten. Aktiviteter från tidiga morgon till sena kvällen – precis som det ska vara. Många kreativa möten dessutom, som ger så mycket energi, tankar och idéer för framtiden.

Veckan som gick började jag med att besöka Ystads kommun. Träffade deras kommundirektör och näringslivschef. Fick information om kommunens resa som leder fram till bra placeringar i mätningar och glada företagare. Väl hemma igen fick jag information kring hur näringslivet kan vara länken in i samhället, för våra nyanlända. Kvällen avslutades med intressant föredrag på Rotary om ett av Trelleborgs nyare företag, Hönsinge Hantwerksbryggeri.

Tisdagen startade med frukostmöte med Trelleborgs Företagarklubb, sen möte med Fredrik Davidsson på Teknograd. Företrädare från Venture Cup kom och hälsade för att diskutera hur vi skulle kunna fördjupa vårt samarbete framöver. Dagen avslutades med studiebesök på ett av stadens logistikföretag, TCT AB, för information om deras verksamhet och samtal om det blivande Trelleborg Business Centre.

Tidigt uppe på onsdagsmorgonen för möte med Trelleborgs FF:s affärsnätverk för att sedan träffa företrädare för ICA Fastigheter och ICA MAXI för samtal om deras framtidsplaner. På eftermiddagen mötte jag Trelleborg Advisory Board, företagarföreningarna i Trelleborg. Jag hann med möte med Etableringsgruppen i kommunen innan det var tid att hålla föredrag för Företagarna i Trelleborg och delta på deras Oktoberfest.

Jag mötte hamnutredaren för Ystad-Trelleborg på torsdagsmorgonen. Dagen i övrigt blev fylld av olika typer av möten som på olika sätt har påverkan på framtiden. Kvällen avslutades med att jag avtackades för min tid som ordförande, ekonomiansvarig och ersättare i styrelsen för Samordningsförbundet i Trelleborg.

Fredagen drogs i gång med möte kring hur näringslivskommunikationen kan läggas upp. Därefter tog jag hand om en delegation från Hubeiprovisen som besökte Trelleborg för att läsa sig om hur en kommun är organiserad. En tur till Anderslöv för diskussion kring Leader Söderslätt sen tillbaka till Trelleborg för att möta ledningen för Trelleborgs Hamn AB. Efter det fick jag fira helg.

 

Vecka 42 bjuder på

Måndagen den 17 oktober

Internt möte kring Västra verksamhetsområdet

Koordineringsgruppen för Kuststad 2025

Stabsmöte

Veckomöte med kommundirektören

Rotary med besök på klostret Te Deum, Christens gård i Stora Slågarp

 

Tisdagen den 18 oktober

Morgonmöte med Citysamverkan

Kommunledningsgruppen

 

Onsdagen den 19 oktober

Träff med ledningsgruppen för Räddningstjänsten

Träff med bildningsförvaltningens chef

Studiebesök på M H Smide

 

Torsdagen den 20 oktober

Avstämningsmöte kring Kuststad 2025

Sponsorträff på Trelleborgs Golfklubb

 

Fredagen den 21 oktober

Möte kring näringslivsfrågor och Trelleborgs kommuns utvecklings AB

Begravning

 

Lördagen den 22 oktober

Vigsel

 

Vandrar längs med Travemündeallén

Vandrar längs med Travemündeallén

Allé med gingkoträd

Allé med gingkoträd

Blickar ut över havet, från det som snart kan vara Sjöstaden

Blickar ut över havet, från det som snart kan vara Sjöstaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s