Snart första månaden avklarad – vecka 43

Snart första månaden avklarad – vecka 43

 

Tredje veckan på nya jobbet läggs till handlingarna. Jag antar att jag borde ha fler tankar och funderingar om allt det nya, men jag kör på. Har fortfarande ingen koll på hur man sjukanmäler sig, begär semester eller har lediga kvällar. Jag kör på för fullt och försöker hitta alla möten som det är menat att jag ska vara med på. Missar säkerligen en hel del, men det är svårt att komma på möten som man inte är kallad till eller ens känner till. Nog inte så mycket jag som är ny på jobbet som att det är första gången som Trelleborgs kommun har en näringslivschef och därför har inte alla koll på att jag ska kallas till möten.

En del möten är interna. Eller kanske snarare många möten är interna, så det gäller att komma in i rutinerna. Måndagen var en typisk dag fylld med interna möten, kring Västra verksamhetsområdet, Kuststad 2025, stabsmöte och veckoavstämningen med kommundirektören. Kul att sen på kvällen få göra studiebesök på klostret Christens gård som ligger i Stora Slågarp, precis på gränsen till Vellinge kommun, med Rotary. Fantastiskt trevlig kväll.

På besök med Rotary på Christens gård

På besök med Rotary på Christens gård

 

Tisdagen började med ett mycket trevligt och givande frukostmöte med Citysamverkan. Sextiotalet företagare, butiksägare och fastighetsägare, som möttes för samtal kring framtiden. Jag gav mina tankar och inspel innan jag fick hasta vidare till min första träff med kommunledningsgruppen. Kommunledningsgruppen i Trelleborgs kommun består av alla förvaltningschefer och avdelningscheferna på kommunledningsförvaltningen. Ett bra möte med många kul givande diskussioner för Trelleborgs kommuns bästa i fokus.

Onsdagen började med två möten med förvaltningschefer. Först träffade jag räddningschef Kent Naterman och sen förvaltningschefen för bildningsförvaltningen, Jytte Lindborg. Båda mötena hade koppling till hur de ser på mitt uppdrag och hur vi ska samarbeta framöver.

Torsdagen hade två stora utvecklingsprojekt i fokus. Först för Trelleborgs kommun och ett avstämningsmöte kring Kuststad 2025. På kvällen fick jag lyssna till Trelleborgs Golfklubbs utvecklingsplaner. Två av varandra oberoende men ändå spännande, och för Trelleborg, viktiga projekt.

Efter ett snabbt internt möte ägnades fredagen åt familjeangelägenhet, faster Kerstins begravning.

På lördagen hade jag den stora glädjen att få viga ett par under en väldigt trevlig ceremoni.

 

Sista veckan i oktober bjuder på

 

Måndagen den 24 oktober

Hyresgästföreningen i Region södra Skånes hearing – Bostadsbristens landskap – Malmö

Koordineringsgruppen för Kuststad 2025

Rotary

 

Tisdagen den 25 oktober

LRF bjuder ut Trelleborgs kommun på turné till kommunens lantbruk

Akademiska Föreningens Överstyrelse i Lund

 

Onsdagen den 26 oktober

Utbildning i dokument- och ärendehanteringssystemet W3D3

Möte med Cecilia Wennersten kring samverkan Näringsliv-Skola

Trelleborgs Hamns stora årliga transportkonferens

Föreställningen ”From Sammy with Love” på Malmö Live

 

Torsdagen den 27 oktober 

Intervju, Trelleborgs Näringsliv

Besök från Kina

Byggmästareföreningens årliga träff i Smyge

 

Fredagen den 28 oktober

Etableringsgruppen

Besök från Kina

samt olika möten med intressanta näringslivsaktörer

 

Lördagen den 29 oktober

Vigsel

Söderslätts Fotbollsgala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s