Tankeväckande men lite sångfattigt i From Sammy with love

Tankeväckande men lite sångfattigt i From Sammy with love.

 

Förväntningarna är höga när två duktiga sång- och dansmän tar sig an en föreställning tillägnad en stor sång- och dansman, Sammy Davies Jr. Jag har sett ett antal föreställningar med Karl Dyall och Rennie Mirro och varje gång imponerats av deras förmågor att sjunga och dansa. Jag var verkligen spänd och nyfiken på hur denna föreställning skulle te sig. Spännande var också att för första gången vara på Malmö Live för att gå på konsert, eller en musikalisk uppvisning.

Vad hade jag att vänta mig? En musikalisk berättelse om Sammy Davies Jr.s liv, uppblandat med personliga reflektioner och berättelser för Karl Dyall och Rennie Mirro. Något som gav bilder av rasism och intolerans, både från USA och Sverige. Gripande berättelser sammanvävda på ett personligt sätt, så att Sammys berättelse även blev Karls och Rennies.

Salen fylls av en förväntansfull publik

Salen fylls av en förväntansfull publik

 

Det sceniska

En avskalad scen som utvecklades något under föreställningen. Små detaljer som gav stora effekter. Scenen var i grunden svart och hade en hel del järnställning på plats när showen började. Ställningar som användes för att bygga till mindre rum eller ändra karaktären på scenen. När personer introducerades i berättelsen så dök de upp på stora papptavlor. En backdrop förändrade den svarta bakgrunden till vit, som sen återgick till att vara svart. En bakgrund som sedan fick May Britt hängt över sig, under perioden då Sammy Davies Jr var gift med henne. Små enkla knep för att skapa olika tider och rum.

Hade detta varit en permanent föreställning så hade dekoren varit för enkel. Eftersom detta är en turné var den ok.

UB  UB  UB  UB  UB  UB

 

Framträdanden och sång

Fastän ljuden ska vara helt fantastiskt i konsertsalen på Malmö Live så imponerades jag inte av det under första akten. När de pratade var ljudet bra, men inte när de sjöng. En obalans mellan sång och musik, som gjorde att musiken tog överhand.

De är två duktiga sångare och dansare. Tyvärr var det för lite av den varan. Lite för mycket snack. Eller kanske rätt mängd snack, det var bara sång och dans som saknades. Det är så klart alltid en risk när två personer som gjort sig kända för en sak, sång och dans, ger sig på och framför en mer talande föreställning. För varje gång de sjöng eller dansade jublade publiken, men det tog lite för lång tid mellan jublen. Två sånger med dans hade säkerligen gjort oss alla glada. Väv in sångerna i berättelsen. Det borde inte svara så svårt.

 

UB  UB  UB  UB  UB  UB

 

Avslutande omdömen

Bra och tänkvärd underhållning. Riktigt kul att se Karl Dyall och Rennie Mirro på detta sätt, personligt och öppet. Det pekades tydliga finger mot intolerans och rasism. Det gjordes också klart att det inte var så länge sedan det hände. Det händer än idag.

Tyvärr det som gör att föreställningen blir lite tyngre än jag tror publiken förväntar sig är just ovanstående. Jag tror att något sång- och dansnummer hade gjort att ändå känslan av föreställningen blivit bättre. Inte för att förta deras budskap, utan för att också ge publiken det jag tror publiken vill ha. Vi gick dit för att se Karl Dyall och Rennie Mirro tolka Sammy Davies Jr, i sång och dans inte bara i tal.

Jag tror att det hade gått att göra. Blanda det tuffa seriösa budskapet men än mer lättsam sång och dans. Det hade verkligen varit en hälsning ”From Sammy with love” till publiken.

 

UB  UB  UB  UB  UB  UB 

 

Två duktiga sång- och dansmän och fyra fantastiska musiker som underhöll i nästan två timmar

Två duktiga sång- och dansmän och fyra fantastiska musiker som underhöll i nästan två timmar

2 reaktioner på ”Tankeväckande men lite sångfattigt i From Sammy with love

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s