Om hörnet väntar november i vecka 44

Om hörnet väntar november i vecka 44

 

När jag blickar tillbaka på veckan som gått undrar jag om jag hunnit med allt det på en vecka. Känns nästan som det varit två som kört på samtidigt.

Veckan börjande med ett seminarium i Malmö som arrangerades av Hyresgästföreningen i Skåne. Kort sammanfattning är att bostadsbristen är värre nu än tidigare och det hotar i sin förlängning Skånes tillväxt. Kanske fanns del av lösningen i mötet jag var på senare samma dag, mitt första möte i koordineringsgruppen för Kuststad 2025. Får vi bara snurr på byggandet så kommer vi väldigt tydligt kunna bidra till att mildra bostadsbristen i regionen.

Tisdag förmiddag bjöd på en tur i ett småregnigt Söderslätt. LRF:s kommungrupp hade bjudit in och det var intressant att få information om både växtodling och grisuppfödning. Kvällen blev en tur till Lund och Akademiska Föreningens Överstyrelse. Även om det är ett tag sedan jag lämnade studentLund så är det roligt att ha kvar uppdraget som talman i Överstyrelsen.

Onsdagen blev jag först utbildad i vårt dokument- och ärendehanteringssystem W3D3. Himla kul att jag hade klart mitt första ärende som tjänsteman som ska upp till kommunstyrelsen. Så jag fick möjlighet att testa på riktigt att skicka in ett ärende. Vackert som en dag när rutinerna fungerar som de ska. Efter detta blev det samtal kring samverkan Skola-Arbetsliv och hur mitt och deras arbete ska kunna kopplas samman. Eftermiddagen ägnades åt Trelleborgs Hamn AB:s transportkonferens, där bland annat landshövding Annelie Hultén höll sitt första offentliga framträdande. En bra och intressant konferens med fokus på klimatfrågorna. Den traditionella middagen efter konferensen kunde jag inte vara med på, för jag var på Malmö Live med familjen och upplevde From Sammy with love med Karl Dyall och Rennie Mirro.  Så himla smidigt att kunna ta tåget från Trelleborg till Malmö för att uppleva detta.

Trevligt var att på torsdagen vara på Byggmästareföreningens möte i Smyge. De hade fokus på Trelleborgs framtidsplaner samt näringslivsklimatet. Fick möjlighet att presentera mig och mina tankar för framtiden. Blev en bra och intressant diskussion med ett par bra inspel för det framtida arbetet.

Veckan innehöll även besök från Kina. På torsdagen fick jag besök från Sichuan och på fredagen Chongqing. Delegationen från Sichuan hade nästan med sig en pengapåse, för de var tydligt på jakt efter investeringsobjekt. De verkade inte så imponerade över de långa ledtiderna som vi har i Sverige för att gå från ord till handling. Kanske kan vi knyta band och locka dem med investeringar i Sjöstaden och på Trelleborg Business Centre i framtiden.

Hade jag inte blivit sjuk hade jag haft en trevlig kväll på Söderslätts fotbollsgala i lördags. Tursamt nog lyckades jag genomföra vigseln tidigare på dagen utan problem.

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 31 oktober

Stabsmöte

Avstämningsmöte med kommundirektören

Rotary

 

Tisdagen den 1 november

Besöka Österlin Communication i Malmö

 

Onsdagen den 2 november och torsdagen den 3 november

Studieresa till Dublin för att studera deras hamnverksamhet och logistikcentrum

 

Fredagen den 4 november

Studiebesök på M H Smide och design

Besök från Kina

Vigsel

 

Lördagen den 5 november

Vigsel

 

Söndagen den 6 november

Besök från Kina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s