Investeringsvilja från Sichuan på besök 

Investeringsvilja från Sichuan på besök

 

Dagens besökare från Kina hade ett klart tydligt mål. De ville finna objekt att investera i. De var representanter för Sichuan Railway Investment Group Co. Ltd. Ett stort ekonomiskt starkt bolag som bygger järnväg och väg, investerar och utvecklar stadsdelar men

Delegationen var under ledning av Sun Yun, Board Chairman, vid Sichuan Railway Investment (Group) Co.,Ltd. Med på besöket var Wang Chuanfu, Vice General Manager, Sichuan Road and Bridge Construction Group Co.,Ltd., Zhang Feng, Vice General Manager, Sichuan Urban & Rural Investment and Construction Group Co.,Ltd., Song Yanmei, Industrial and Commercial Bank of China Limited, Sichuan Branch Vice president of Gaoxin Sub-branch och Liu Yong, Industrial and Commercial Bank of China Limited, Sichuan Branch, Vice general manager of Business department.

Hela delegationen från Sichuan

De var väldigt angelägna om att få diskutera möjliga investeringar. Jag blev kontaktad vid ett flertal tillfällen före besöket där man underströk att fokus skulle vara på möjliga investeringar. Nog för att jag gärna vill tillfredsställa önskemålen, men jag känner att jag ändå måste berätta allmänt om Trelleborg också. Vår organisation, vår vision, lite om vår historia men framförallt om våra framtidsplaner. Självklart lyfte jag fram den pågående flytten av Trelleborgs hamn och den stundande stadsomvandlingen. Jag flaggade upp behovet av investeringsvillig kapital både när det gäller själva hamnflytten men även när det gäller byggandet av bostäder och kontor i Sjöstaden samt etableringen av Trelleborg Business Centre som är en del av projektet Kuststad 2025.

Delegationens ledamöter lyssnar intresserat och antecknar

Delegationens ledamöter lyssnar intresserat och antecknar

 

Besökarna representerade olika delar av ett och samma företag. I princip hade de en egen bank som var med och finansierade investeringarna som de gjorde. Investeringar i väg och järnväg är statligt finansierade medan investeringarna i förnyelsebara energikällor och stadsutveckling bygger på ekonomiska grunder och kalkyler. En introduktionsvideo på åtta minuter presenterade alla deras olika affärsområden och olika typer av stora projekt som de rott i land. Det har byggts broar, tunnlar, höghastighetsbanor och vägar samt de är väldigt aktiva i gruvindustrin. Dessutom hade ett avtal slutits kring kor mellan Sichuan och Ryssland, för att säkra mattillförseln. Mycket har de på gång.

De skickade tydliga signaler om att de gärna vill komma in i Sverige och göra investeringar. Det hade helt klart varit roligt om jag kunde förmedla några sådana kontakter, men det kommer krävas en hel del arbete på vägen dit.

Sichuan är förresten en provins i sydvästra Kina med drygt 81 miljoner invånare.

2 reaktioner på ”Investeringsvilja från Sichuan på besök 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s