Slips on? Slips off!

Slips on? Slips off!

Igår hade jag en delegation på besök från Sichuan och jag var helt säker på att det var ett gäng som skulle ha slips. Idag kom ett besök från Chongqing och då tänkte jag att de nog inte hade slips på. Ack .. ack …ack vad jag bedrog mig. Delegationen från Sichuan som hade tydligt signalerat affärer och investeringar kom alla, utom en, utan slips. Dagens delegation kom alla, utom en, utan slips. Dagens delegations ledare fann sig snabbt i situationen och drog av sig slipsen, så att han och jag var på samma nivå. Lustigt nog funderade jag på om jag snabbt kunde springa in på mitt rum för att sätta på mig en slips. Allt löste sig och presentationen av Trelleborg kunde påbörjas.

Delegationen var under ledning av Fang Jiajun, Director, Chongqing Administration of Coal Mine Safety. Övriga som var med var Li Guangfa, Division Chief of Safety Supervision Department Chongqing Coal Industry Administration, Li Yuanping, Director of Security Technology Center Chongqing Administration of Coal Mine Safety, Xing Wei, Office Deputy Director, Chongqing Administration of Coal Mine Safety, Liao Guangdong, Director, Wansheng Economic and Technological Development Zone Administration of Work Safety samt Lin ChengGuang, Chairman of the Board, Chongqing Energy Group Yongrong Mining Industry Corporation

 

Delegationen från Chongqing där jag och ledaren är slipslösa

Delegationen från Chongqing där jag och ledaren är slipslösa

 

Chongqing är en stad i de centrala delarna av Kina. En snabbväxande stad. De senaste årens mest snabbväxande stad i Kina. Idag drygt 30 miljoner invånare och brukar omnämnas som världens största stad.

Delegationen hade fokus på gruvindustri, vilket gjorde att själva sakfrågan hade vi inte så mycket att diskutera. Däremot kunde jag slå ett slag för att det tillverkas en del produkter i Trelleborg som används i gruvindustrin. Kopplat till detta blev det frågor kring el- och uppvärmningskostnader. Gjorde mitt bästa i att förklara de olika elområdena och den avreglerade elmarknaden. Det tror jag att jag klarade bättre än när de ville prata sport. Inledningsvis om bordtennis, vilket jag hade lite koll på. Värre var det när de tog svängar om fotbollen… dock räddades jag av nya elfrågor.

En reaktion på ”Slips on? Slips off!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s