Ingen given exportsuccé till Gansu

Ingen given exportsuccé till Gansu

I torsdags fick jag besök från provinsen Gansu i Kina. Gansu är en provins i nordvästra Kina, som i norr gränsar mot Inre Mongoliet och i söder mot Qinghaiprovinsen. Provinsen räknas ha drygt 26 miljoner invånare och är 454 236 kvadratkilometer stor.

Eftersom julen står för dörren och det var möjligt att i samband med fikabeställningen beställa lussekatter gjordes detta. Normalt sett bjuds besökarna endast på kaffe och te, eller snarare te-vatten så får de välja vilken påse de vill ha. Många väljer att bara dricka hett vatten, eventuellt med socker i. Nåväl, tillbaka till lussekatterna. Trevligt att kunna bjuda på lite svensk jultradition.

Delegationen var under ledning av Yin Qingmin, Divsion Chief vid Foreign Affairs Office of Gansu Provincial People’s Government. I delegationen var även Liu Wenying, Associate Consultant vid Foreign Affairs Office of Gansu Provincial People’s Government, Wang Kang, Deputy Division Chief, Foreign Affairs Office of Gansu Provincial People’s Government, Wei Kunming, Principal Staff Member vid Foreign Affairs Office of Gansu Provincial People’s Government och Lin Lijun, translator, Foreign Affairs Office of Gansu Provincial People’s Government.

 

Delegationen från Gansuprovinsen

Delegationen från Gansuprovinsen

 

De visade på stort intresse för Trelleborg. Vi hade samtal kring kommunens vision och värdegrund. Även om de inte imponeras över kommunens geografiska eller befolkningsmässiga storlek, imponeras de över våra planer för Kuststad 2025. Tror säkerligen de är intreserade av att tipsa investerare att höra av sig.

Jag fick också ingående förklara vad Trelleborg AB arbetar med. Det blev både en historisk berättelse och berättelse kring vad de gör idag. FMT och KLS Ugglarps är två andra företag vars verksamhet jag belyser i samband med besöken från Kina, så även denna gång. Fast denna gång blev det stor diskussion kring företagens verksamhet. De ser gärna att fler företag exporterar till Kina. Med tanke på deras stora befolkning behöver de importera mat, bland annat exporteras svenska grisar som slaktats på KLS Ugglarps till Kina. Delegationen såg gärna att det fortsätter och kanske även att kunskap om hur deras jordbruk kan bli effektivare får gärna exporteras.

Lussekatterna då? De smakade på dem. Det såg ut som de gillade dem. Däremot hamnade de inte på önskelistan över möjliga exportvaror.

 

En reaktion på ”Ingen given exportsuccé till Gansu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s