Nu kommer december – vecka 48

Nu kommer december – vecka 48

 

Veckan jag lämnar bakom mig har varit full av många små möten. Det vill säga många möten människor emellan där samtalet har varit i fokus. Relationsskapande och tankeväckande. Sen har det så klart varit andra mer vanliga stora möten där information bara pumpats ut.

Det var i alla fall kul att under måndagen få träffa Näringslivsutskottet igen och diskutera näringslivsfrågor i Trelleborgs kommun på en politisk strategisk nivå. Alltid kul att träffa de som bryr sig om ”mina” frågor i organisationen för att diskutera hur vi ska kunna utveckla dem. Jag lanserade min devis för näringslivsarbetet – att Trelleborgs kommun SKA
Stimulera
Kultivera
Attrahera
företag och företagare.  De verkade gilla mina tankar och de kommer bli bärande i den kommande näringslivspolicyn för Trelleborgs kommun.

En annan mycket trevlig sak som hände under måndagen var att min Rotaryklubb hade årsmöte. I samband med detta tillkännagavs att jag är nästa års inkommande president. Det OCH att vår klubb ger pengar till 7 M Project i Kenya var denna dagens absolut roligaste händelser.

Ett bidrag som betyder så mycket

Ett bidrag som betyder så mycket

 

Tisdagen och onsdagen ägnades åt ett studiebesök i Kungsbacka.

Torsdagen bjöd på både ris och ros. Träffade företagare som blir illa behandlade av kommunen. Får försöka vara en god förhandlare så att vi får en lite mer realistisk och företagarvänlig inställning till företag som vill etablera sig i Trelleborg. Frågan lyftes i alla fall i Etableringsgruppen samma dag. Hade dessförinnan haft ett mycket trevligt och givande besök från Gansuprovinsen i Kina. Trevligt och energigivande möte. Ett annat möte som var spännande var mitt första möte med Ahmad, en kille från Afghanistan som jag blivit mentor för via Arbetsmarknadsförvaltningens mentorsprogram.

Fredagen bjöd bara på inspirerande möten. Träffade ledningsgruppen för AB TrelleborgsHem och diskuterade hur vi ska kunna samarbeta framöver. En träff med arkitekt Jonas Lloyd, en nyinflyttad trelleborgare från Sundsvall och en träff med vår tillgängligssamordnare  Lilian Müller gjorde att fredagen blev en bra och kreativ dag. Full av energi.

Lördagen var en mycket märklig dag. Istället för att tillbringa den på sofflocket strömmade energin genom mig och alla fönster skulle putsas. Åtta fönster, sexton sidor, blev tvättade. Juldukar åkte på och julljusstakar kom upp. Tycker det är för tidigt för stjärnor, så de får vänta en vecka eller två. Dessutom städades lägenheten innan jag gjorde mig redo för en tur till Lund. Denna kväll skulle Lundaspexet Cook bevistas och Siste November firas. Trevlig att träffa så många personer man träffat i olika sammanhang. Många som har koll på att det är en näringslivsnisse som de numera träffar 🙂

Söndagen var en mycket trevlig dag i centrala Trelleborg. Julskyltning tillsammans med Mor och Far och många, många fler som var ute och befolkade gator och torg. Riktigt kul.

Vad bjuder då den nya veckan på?

Måndagen den 28 november

Stabsmöte med kommundirektören

Träff med ledningsgruppen för Samhällsbyggnadsförvaltningen om näringslivsfrågor

Besök från Kina

Avtackning av mig och lite fest hos Moderaterna i Region Skåne – Kristianstad

 

Tisdagen den 29 november

Samtal kring näringslivsarbete och tillgänglighetsfrågor hos Tillgänglighetskommittén

Isgrens lås jul

Business lunch med TFF

Information kring Trelleborg Blue Room

Träff med min adept Ahmad

 

Onsdagen den 30 november

Malmö stads näringslivsfrukost 0707 – Malmö

Intervju kring Västra Verksamhetsområdet hos WSP – Malmö

Lunch med förvaltningschefen för Serviceförvaltningen

 

Torsdagen den 1 december

Träff med ledningsgruppen för Arbetsmarknadsförvaltningen

Heldag med kommundirektörens stab

Urban Networking Mingle, Resilient Regions – Malmö

 

Fredagen den 2 december

Möte kring Smyges utveckling

Studiebesök hos Safeman/Prefence

Jullunch hos Best Western Hotel Hansa

Möte med ICA MAXI kring Kuststad 2025

Munskänkarna – provning av champagne

 

Första advent

Första advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s