Praktikantvecka – vecka 49

Praktikantvecka – vecka 49

 

Ja, jag ska få en praktikant. Det är inte illa marscherat. Så ny på jobbet och ändå blir det jag som ska mer eller mindre ensam ta hand om en praktikant. Oskar, från Söderslättsgymnasiet, kommer följa med mig på en hel del möten under veckan. Dessutom ska han få en arbetsuppgift att pyssla med. Kolla hur mycket personalen på Rådhuset, under en normal vecka, konsumerar för i Trelleborgs centrum. Kan vara bra att veta hur mycket köpkraft som finns i Rådhuset.

Veckan som gick var en sedvanligt fulltecknad välblandad vecka. Jag träffade två förvaltningsledningsgrupper och diskuterade näringslivsfrågor. Först på måndagen med Samhällsbyggnadsförvaltningen, sen på torsdagen med Arbetsmarknadsförvaltningen. I samband med mötet på Arbetsmarknadsförvaltningen föddes tanken om att ställa ”Månadens fråga” till näringslivet i Trelleborg. Torsdagen blev även en heldag med staben på Hällåkra för att planera och diskutera kommande års utmaningar. Träffade Tillgänglighetskommittén under tisdagen och fick under veckan även tillfälle att göra företagsbesök hos Safeman Prefence och samtala med ICA MAXI kring Kuststad 2025. Fick även tillfälle att se nyrenoverade Best Western Hotel Hansa under fredagslunchen.

En viktig del i jobbet är att ta in influenser från andra. Jag var på Malmö stads näringslivsfrukost på onsdagen och såg deras koncept och upplägg. Över lunch på tisdagen var jag med om TFF:s koncept för deras näringslivsnätverk, TFF Business lunch. Ett tillfälle för fördjupade samtal mellan ett fåtal deltagare. Intimt, trevligt och intressant. Glad att jag fick komma. Ett annat möte i veckan var att försöka gjuta olja på vågorna kring en pågående företagsetablering. Försöker lyssna in alla parter och komma med råd, men det är inte alltid så lätt när det låser sig.

Haft en hel del trevliga möten också under veckan. Trevlig och tråkigt att träffa Moderaterna i regionfullmäktigegruppen igen. De hade julavslutning och det blev avtackning av mig under måndagen. Träffade Ahmad, min adept, som jag är mentor för under ett par veckor. Dessutom kom ett gäng från Kina på besök, Denna delegation var från Shanghai och hade fokus på praktiska utbildningar, både på gymnasienivå och för äldre.  Ska se om det går att göra något mer av detta, för de visade stort intresse på samarbete. Torsdagskvällen avslutades också internationell anda. Fick möjlighet att vara med på Urban Network Mingle på Turning Torso med efterföljande middag på Rådhuset i Malmö. En internationell konferens kring resiliens, som jag tyvärr inte kunnat vara med på men lyckades mingla till mig en del kontakter för framtiden. Veckan avslutades med champagneprovning på Munskänkarna. Ett bra sätt att sluta en arbetsvecka på.

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 5 december

Startmöte med Praktikant-Oskar

Stabsmöte

Möte kring upphandling och lokalt företagande

Rotary

 

Tisdagen den 6 december

Frukostmöte med Trelleborgs Företagarklubb

Möte kring att utveckla kontakterna med Kina

Lunchmöte kring eventuellt utbyte med Kina kopplat till arbetsmarknad och utbildning

Akademiska Föreningens Överstyrelsemöte på AF-borgen i Lund

 

Onsdagen den 7 december

Studiebesök i Ängelholm på ECity, Catena Fastigheter

Möte kring tillgängliga fastigheter i Trelleborg med fastighetsägarna

Träffar min adept Ahmad

Möte i Smyge om hamnen

 

Torsdagen den 8 december

TFF:s affärsnätverk

Träffar en konsult

Möte med Claes Sandvig på Visita

Vigsel

 

Fredagen den 9 december

Möte med Erlandssons bygg

Internt möte kring Trelleborg Green Room

Uppsummeringsmöte med Praktikant-Oskar

 

Lördagen den  10 december

Julshow med mat på Östra Grevie folkhögskola

 

Andra advent har anlänt

Andra advent har anlänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s