Den traditionella trippen till London – vecka 50

Den traditionella trippen till London – vecka 50

Julen är traditionernas tid. En ganska nyskapad tradition är att jag drar iväg före jul till London. Ett par dags flykt från vardagen till en pulserande storstad. Vandrar runt på gatorna och besväras av alla människor som dräller omkring där. Kanske köper mig några julklappar, kanske bara njuter av att vara iväg en stund från vardagen. Passar på att gå på musikaler av hög klass och njuter av julmarknader, bland annat i Hyde Park. Jag trodde inte jag skulle få chans i år, men lyckades klämma in en semesterdag och drar iväg i slutet på veckan. London är en av få Europeiska huvudstäder jag besöker återkommande, men det är mest för stadens breda utbud av musikaler.Men först ska det jobbas.

Veckan jag lägger bakom mig var helt klart annorlunda än tidigare veckor. Jag hade en praktikant, Oskar. Förutom att han skulle följa med mig på lite olika möten och tillställningar så fick han en egen arbetsuppgift att genomföra. En marknadsundersökning kring köpvanorna hos personalen på Rådhuset. Kul att ha sällskap under veckan och jag hoppas han uppskattade det han fick uppleva.

Veckan som gick hade lite allt möjligt i sitt sköte. Interna möten kring upphandling och hur vi ska kunna utveckla våra Kina-besök. Frukostmöte med Trelleborgs Företagarklubb och Trelleborgs FF samt studiebesök på ett e-handelsföretag. Väldigt spretig vecka, men ändå rätt så vanlig ur mitt perspektiv.

Lördagen innehöll både en positiv överraskning och en negativ. Vid ett antal tillfällen har jag varit på Östra Grevie Folkhögskola och upplevt att de serverar god mat i visst överflöd. I lördags var upplevelsen den motsatta. Däremot överraskade eleverna positivt när de var duktiga och professionella under sin julkonsert. Kul också att kunna ta tåget till tillställningen tillsammans med föräldrarna. Ett sätt att fira att julen är i antågande men även att det nu är ett år sedan Pågatågen började rulla på Trelleborgsbanan.

Snart kommer 20 duktiga elever ut och underhåller i en dryg timme på Östra Grevie folkhögskola

Snart kommer 20 duktiga elever ut och underhåller i en dryg timme på Östra Grevie folkhögskola

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 12 december

Informationsmöte kring kommunledningsförvaltningens organisation 2017

Sexmånaderskontrollen efter ögonoperationen

Julavslutning med Rotary

 

Tisdagen den 13 december

Luciamorgon på Rådhuset

Kommunledningsgruppen inklusive julavslutning

 

Onsdagen den 14 december

Vellinge kommuns frukostmöte

Företagsbesök

Glöggmingel hos Trelleborgs Allehanda

Möte med regionala utvecklingsdirektören Mikael Stamming tillsammans med kommundirektören

 

Torsdagen den 15 december

Staples Connect Roadshow i Malmö

Träff med min adept Ahmad

Flyger till London

 

Fredagen den 16 december

Semesterdag i London

Musikalen Matilda

 

Lördagen den 17 december

London

Musikalen School of Rock

 

Söndagen den 18 december

Återkomst till Trelleborg och start på julpaniken

Tredje advent firas

Tredje advent firas

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s