Ända in i kaklet – vecka 51

Ända in i kaklet – vecka 51

 

Lämnar nu en både lugn och intensiv vecka bakom mig. Lugn eftersom jag haft möjlighet att göra min årliga resa till London. Mycket märkligt hur jag kan stressa ner i en pulserande storstad, men jag gör det. Innan jag kunde åka iväg så var det full fart på jobbfronten.

Veckan började med information till personalen om den nya strukturen på kommunledningsförvaltningen och därefter stabsmöte. På eftermiddagen gjorde jag ett besök i Malmö på Memira. Det har nu gått ett halvt år sedan jag befriades från glasögonen. Operationen är nog det bästa jag gjort i livet och synen får helt klart godkänt. Underbara besked. På kvällen var det julavslutning med min Rotaryklubb, med en liten julig mässa i Klosterruinen med efterföljande julmat med Lucia på besök.

Lucia började också tisdagen, den traditionella Luciamorgonen i Sessionssalen. Därefter en heldag med kommunledningsgruppen, med många spännande intressanta diskussioner. Nästan alla valde att fortsätta till efterföljande julavslutning. Trevligt och gott på Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården.

Onsdagen innebar en heldag på annan ord. Passade på att besöka Vellinge kommuns företagsfrukost. Alltid bra att höra vad som pågår hos grannarna. Jag och kommundirektören träffade senare under dagen den regionala utvecklingsdirektören för att diskutera möjliga samverkansformer i framtiden. Efter några interna möten på torsdagen och besök på Staples Connects roadshow blev det sen aktuellt att packa väskan och dra till London.

London har blivit den Europeiska huvudstad jag besöker oftast, utanför Norden. Primärt är det för att få gå på musikaler och bara njuta av storstaden. Ja, jag njöt. Gick runt. Trillade in i oväntat många butiker på vägen och råkade handla med mig en del hem. Jag som inte behöver något egentligen… hmm… 😉 Bodde rätt nära British Museum så det kändes nästan som ett krav att titta in och kolla på mumier och andra spännande historiska föremål.

Fredagskvällen var vikt åt musikalen Matilda. Musikalen bygger på en bok av Roald Dahl och handlar om en mycket intelligent tjej – Matilda – som snarare blir hånad, mobbad och åsidosatt till följd av hennes intelligens och kunskaper än hyllad. Dessutom drivs skolan där hon går på av en riktig sadistisk rektor som inte älskar barn. Den enda som tror på Matilda är hennes lärare.

Matilda är en väldigt välspelad och bra musikal. Lite svårt att få fram något budskap eller sensmoral, men med rätt lärare så är det mesta möjligt skulle kunna vara det.

Nästan lika obligatoriskt som en tur till London är för mig före jul, är det att då också besöka Winter Wonderland i Hyde Park. Konceptet är i grunden detsamma från år till år, men ändå är det lite justeringar och nyheter varje år. Verkar vara tionde året som denna julmarknad genomförs.

School of Rock blev musikalen på lördagen. Berättelsen om hur en inneboende kompis tar sin väns namn och blir lärare på en väldigt prestigefull skola, utan att ha någon som helst koll på vad det innebär. Han behöver pengarna och dessutom är han fullt upptagen med att drömma och tänka på Battle of the Bands, en rocktävling han gärna vill vinna.

Läraruppdraget tar han inte på något större allvar förrän han hör sina elever spela klassisk musik. Han inser att de är otroligt musikaliska och förändrar dem till sina bandmedlemmar. Hans ambition är att vinna tävlingen. Barnen ställer så klart upp på vad deras ”lärare” säger men deras önskan är snarare att deras föräldrar ska se dem.

De som spelar i denna musikal är så otroligt duktiga. Verkar också ha budskapet om att med rätt lärare är allt möjligt. Hur gick det i Battle of the Bands? Se musikalen 😉

 

Veckan före jul bjuder på

Måndagen den 19 december

Näringslivsutskottet sammanträder. Nu, för första gången, är mötena förlagda ute hos företag i Trelleborgs kommun. Först ut är Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården, Restaurang Dannegården och Fastighets AB Ivholt.

Studiebesök på Woody Bygghandel

Deltar vid firandet av Lunds universitet 350 år

 

Tisdagen den 20 december

Möte kring budgeten för näringslivsarbetet 2017

Samtal med hållbarhetschefen

Etableringsgruppen

 

Onsdagen den 21 december

Träffar ledningsgruppen för Kultur- och fritidsförvaltningen

Samtal med Trelleborgs FF och framtida samarbeten

Träff med min adept Ahmad

Radio Framtidstro i Trelleborg intervjuar mig

 

Torsdagen den 22 december

Uppföljningsmöte kring kontakterna med Kina

Planeringsmöte kring Kuststad 2025 och Trelleborg Business Centre

Träff med Arbetsförmedlingen

 

sen är det mest eget arbete som gäller….

 

och så hoppas vi att tomten vill hitta mig 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s