Året sjunger på sista versen – vecka 52

Året sjunger på sista versen – vecka 52

Veckan jag lämnat bakom mig har varit väldigt intensiv. Inte bara ur ett arbetsperspektiv, där det varit mycket som skulle avslutas inför årsskiftet. När jag kom hem från en underbar långhelg i London inser jag att fjärde advent passerats och därmed inte många dagar kvar till jul. Så det jobbades för fullt på dagarna och julpyntades kvällar och nätter. Men alla tomtar kom fram till slut och julen kunde firas ordentligt.

Ett annat ordentligt firande drog igång på måndagen, när Lunds universitet påbörjade sitt tretton månaders långa firande av att det är 350 år sedan universitetet grundades. En pampig lundensisk invigningsceremoni, som jag fick följa via länk i Palestra. Ett storslaget fyrverkeri i Lundagård och en middag för mer än 1 000 personer i AF-borgen. Festligt så det förslår och firandet kändes som att det började bra.

Tidigare på dagen hade Näringslivsutskottet haft sitt första möte ute i Trelleborgs näringsliv. Första mötet var på Restaurang Dannegården och vi fick träffa Ulf och Katarina Ivholt som berättade om deras treåriga resa som företagare i kommunen. Mycket beröm, lite kritik och en hel del kreativa tankar och inspel.

För egen del drog jag vidare till Woody bygghandel för dagens andra företagsbesök medan politikerna skulle ha årets sista kommunfullmäktigemöte. På detta hanterades det sista beslutet gällande den framtida näringslivsorganisationen och jag fick en budget för det kommande årets arbete. Intressant var det att få information om Woody bygghandel och det jobb som Pia och Dick Max Hansen lägger ner för att utveckla företaget. Tog med mig en del intressanta inspel och tankar från denna träff.

Studiebesök på Woody Bygghandel med Pia och Dick Max Hansen

Studiebesök på Woody Bygghandel med Pia och Dick Max Hansen

Tisdagen var mest ägnad åt interna möten på Rådhuset. Onsdagen började med ett bra möte med ledningsgruppen för Kultur- och fritidsförvaltningen. Bra inspel kring hur vi kan utveckla samarbetet mellan våra sektorer. Från ett kreativt möte till ett annat, nämligen med Trelleborgs FF och hur vi ska kunna samverka. Känns som nästa år kommer bli ett bra och utvecklande år för näringslivskontakterna i Trelleborgs kommun,

På kvällen var jag gäst hos Radio Framtidstro. Programledare var Britta Brinck-Nehlin och medgäst var Ameli Rosenqvist från företagarföreningen Viqtoria. En timme av givande samtal kring mitt uppdrag, näringslivets förväntningar på mig och olika framtidsutmaningar kopplat till utvecklingen av näringslivsfrågorna i Trelleborg.

På plats i studion hos Radio Framtidstro med Ameli Rosenqvist och Britta Brinck-Nehlin

På plats i studion hos Radio Framtidstro med Ameli Rosenqvist och Britta Brinck-Nehlin

Sista arbetsdagen blev inte så mycket av en avslutningsdag. Alla möten var kreativa och framåtsyftande. Ett möte med två personer som vill analysera och utveckla mina kontakter med Kina, ett möte kring Kuststad 2025 samt en träff med Arbetsförmedlingen och hur vi ska kunna samverka framöver. Dessutom träffade jag min adept Ahmad innan det var tid för julledigheten.

 

Jag håller nu på att testa något nytt för mig. Semester. Det vill säga att fastän jag är hemma så ska jag inte jobba. Gick halvbra under Lillejulafton. Jobbade bara lite. Försökt att inte tänka så mycket på arbetet under julen, men skickat påminnelser till mig som jag kan ta tag i när jag jobbar en av mina semesterdagar i nästa vecka. Att blogga är inte att jobba, så det kommer skrivas en del i veckan som kommer. Året ska avslutas och jag ska göra mig redo för ett spännande trevligt givande fantastiskt GOTT NYTT ÅR!

 

Stålande

Stålande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s