Premiärlejonet svassar vidare – vecka 5

Premiärlejonet svassar vidare – vecka 5

 

Ack så ljuvligt det låter, att vara premiärlejon. Men det är knappast något man kan vara på heltid. I torsdags var jag på Sverigepremiären av The Book of Mormon, på China teatern i Stockholm. På fredag kommer jag gå på premiären av ”Sugar – i hetaste laget” på Nöjesteatern i Malmö. The Book of Mormon var en väldigt bra och roligt musikal. Lyckade översättningar från engelska och detta var första gången musikalen spelats i ett icke-engelsktalande land. Det var verkligen en energikick och skrattpiller att vara där.

Veckan jag lämnar bakom mig har varit bra. Riktigt bra. Många bra och kreativa möten som bådar gott inför framtiden. Fick möjlighet att träffa lantbrukare under måndagen och presentera mina tankar för det kommande arbetet. På kvällen var min forna kollega Carina Wutzler på besök hos min Rotaryklubb. Verkade som ett uppskattat föredrag.

Tisdagen inleddes med ett bra och inspirerande möte kring hur skola-näringsliv/arbetsliv ska kunna samverka. Så bra var mötet att jag missade hälften av mitt andra möte som handlade om våra interna dokumenthanteringsrutiner. Sen var det dags för att diskutera samverkan mellan det lokala och det regionala planet. Som om inte det var nog så fortsatte den goda mötesdagen med träff i Trelleborg Advisory Board. Så mycket bra och kreativ energi på en och samma dag är helt fantastiskt.

På onsdagen träffade jag min kollega i Svedala, Thomas Carlsson, för att få lite koll på läget i Svedalas näringsliv men även att skapa kontakter utanför kommungränsen. På tal om möten med syfte att se utanför kommungränsen, hade jag senare en träff kring hur vi ska kunna växla upp Trelleborgs kommuns Kinakontakter för att kunna ge ytterligare tillbaka till näringslivet. Dagen avslutades med ännu en trevlig träff med min adept Ahmad.

Väldigt intressant seminarium kring export under torsdagen. Ministern gav intressanta inspel, likaså Nordeas chefsekonom. Måste försöka få någon av dem till Näringslivsfrukosten #trelle0745. Efter denna Export booost, fylld av tankar och inspiration, hoppade jag på planet till Stockholm för att uppleva det underbara premiären av The Book of Mormon.

Väl hemma igen på fredagen blev det möte kring näringslivspriserna på Trelleborgsgalan, ett spännande samarbetsprojekt med Trelleborgs Museum, en vigsel och sen MusikQuiz på Restaurang Strandgatan 32, Dannegården. Helgen i övrig innehåll många trevliga stunder med vänner och familjen och ett besök i Söderslättshallen. Åter igen har Trelleborg stått värd för en internationell tävling i taekwondo. Det gläder mig att åter se detta.

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 30 januari

Möte med kommundirektörens stab

Näringslivsutskottets sammanträde – genomförs hos Bergkvara buss AB

Rotary – jag håller föredrag om näringslivsarbete i Trelleborg

 

Tisdagen den 31 januari

Kommunledningsgruppen

 

Onsdagen den 1 februari

Möte i näringslivsgruppen inom MalmöLundregionen – Eslöv

Jubileumskursen, Lunds universitet 350 år – Mänskliga rättigheter

 

Torsdagen den 2 februari

Information om ett projekt

Rotary – jag håller föredrag om näringslivsarbete i Trelleborg

Träffar WSP och Trelleborgs Hamn AB

 

Fredagen den 3 februari

Frukostmöte – Var finns jobben 2017? – Arbetsförmedlingen

Kreativt samtal kring inkubatorverksamheten i Trelleborg

Premiär – Sugar, i hetaste laget – Nöjesteatern i Malmö

The Book of Mormon på China Teatern i Stockholm

The Book of Mormon på China Teatern i Stockholm

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s