Sugar – kanske inte i hetaste laget

Sugar – kanske inte i hetaste laget

 

Fredagen den 3 februari hade musikalen Sugar – i hetaste laget premiär på Nöjesteatern i Malmö. Musikalen var sommarlustspelet på Fredriksdalsteatern i Helsingborg 2016. En hel del av skådespelarna var de samma, några nya. Omvandlingen från sommarlustspel till inomhusteater/musikal tycker jag att man klarat bra. Vissa av de ledande rollerna har fått nya skådespelare, andra är de samma. Jag har förvisso inte sett sommarutgåvan, men det kändes som det var ett bra gäng på scen. Kanske till och med bra att vissa roller spelades av mer teaterscenvana personer?

Sugar - i hetaste laget på Nöjesteatern i Malmö

Sugar – i hetaste laget på Nöjesteatern i Malmö

 

Sugar – i hetaste laget är en musikal/komedi som bygger på filmen från 1950-talet med bland annat Marilyn Monroe, Jack Lemmon och Tony Curtis i huvudrollerna. Två arbetslösa manliga musiker råkar se en avrättning i Chicagos undre värld.  För att fly maffian och för att få ett jobb, så klär de ut sig till kvinnor och kommer med i Sweet Sues orkester som är på väg till Miami för att spela under vinterhalvåret. Den ene av killarna Joe/Josephine blir förälskad i bandet sångerska Sugar Kane. Jerry/Daphne är förvisso också betagen av Sugar Kane men lockar fram känslor hos miljonären Osgood Fielding. Så mycket känslor att de både förlovar sig och planerar bröllop. Ganska rörigt men på något sätt så löser sig allt till slut ändå.

 

Det sceniska

Jag gissar att dekoren var något enklare under sommarens föreställningar. Den visar i alla fall på en klassisk teaterscen. Dekoren tar oss tillbaka till 1920-talet och är enkel och passande på sitt sätt. Inga stora extravaganser och utan större överraskningar

UB  UB  UB  UB  UB  UB

 

Framträdande och sång

Ensemblen är totalt sett bra. Birgitta Rydberg som Sugar Kane, Joe/Josephine som Robert Ryberg är väldigt duktiga i både sång och dans. De ingick i originaluppsättningen och de gör väldigt bra rolltolkningar även här. Även om Eva Rydberg har sin ande svävande över produktionen så kan man lugnt konstatera att de bär sina roller väl.  Adde Malmberg som Jerry/Daphne och Sven Melander som Osgood Fielding gör bra rollprestationer som nya in i pjäsen. Likaså gör Marianne Mörck en riktigt bra tolkning av rollen som Sweet Sue. Med all henne sceniska erfarenhet tar hon ut svängarna på ett bra sätt. Den där lilla extra kryddan, glimten i ögat, som får föreställningen att lyfta. Hennes primära motspelare, Fredrik Dolk, hanterar denna primadonna på ett lysande sätt.

Bra skådespelare totalt sett. Deras förmåga att leverera repliker kompenserar för deras förmåga att sjunga. Det känns som att det snarare har varit namnen än deras förväntade prestationer på scen som gjort att de fått rollerna. De sjunger bra, men inte mer än så. Ett par nummer är riktigt bra, men totalt sett är det bara bra och trevligt.

Med risk för att klampa i klaveret, men jag uppfattade inte att damorkesterns medlemmar spelade sina instrument på riktigt. Det känns lite klent att de bara fejkar att spela. Helt klart skadad av att ha sett många musikaler så tycker jag att om man ska spela en klarinettspelare så ska man kunna spela klarinett, inte bara hålla den till munnen.

UB  UB  UB  UB  UB  UB

 

Avslutande omdöme

Sugar – i hetaste laget är en trevlig underhållande musikal. Skådespelarnas förmågor att leverera slagkraftiga repliker vid rätt tillfälle gör att kvällen blir glad och trevlig. Det är helt klart värt att se föreställningen. Den håller bra jämn kvalitet. Man blir road och lämnar Nöjesteatern med ett leende på läpparna.

UB  UB  UB  UB  UB  UB

Ensemblen tar emot stående ovationer efter en bra och trevlig föreställning

Ensemblen tar emot stående ovationer efter en bra och trevlig föreställning

2 reaktioner på ”Sugar – kanske inte i hetaste laget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s