Halvvägs genom februari – vecka 7

Halvvägs genom februari – vecka 7

 

Februari är en lurig månad. Den hinner nästan inte börja förrän man redan är halvvägs. I och för sig gör inte det så mycket, för jag tror jag hinner med lika mycket som vanligt om dagarna. Många trevliga givande spännande möten dagarna igenom. Inte mycket dötid eller stilla stunder på ett rum i Rådhuset. Möten med företagare och andra kreativa personer avlöser varandra hela tiden.

Förra veckan började med en träff med företrädare för Toy World som berättade om sin intressanta verksamhet. Dagen avslutande möte var kring hur vi ska kunna synliggöra och lyfta fram kulturella och kreativa näringar. En bra dag som avslutades med att jag var ”programledare” när vi återbekantade oss med två medlemmar på Rotary. Ett, enligt mig, trevligt samtalskoncept där vi får lära oss lite mer om dessa två.

SnabbEGO - vi återbekantade oss med medlemmarna Ingrid Wall och Peter Lindbäck

SnabbEGO – vi återbekantade oss med medlemmarna Ingrid Wall och Peter Lindbäck

 

Tisdagen började också med bra energi. En träff mellan Trelleborgs kommun och Region Skåne kring Trelleborgs rolls om regional kärna. Ett spännande arbete som Tillväxtverket bidrar med pengar till för att utveckla. Eftermiddagen fortsatte med bra samtal i kommunledningsgruppen.

Bra samtal blev också kännetecknet för onsdagen. Trots att en massa snö fallit under natten kunde vi få till bra samtal under TFF:s frukostmöte i affärsnätverket. Intressanta samtal följde med företrädarna för Modulbetong kopplat till Kuststad 2025. Förvisso blev det inte som det var tänkt med att bjuda processledaren på lunch före hans föredragning, men det blev en bra dragning inför kommunstyrelsen och kommunledningsgruppen kring utbildningen Förenkla- helt enkelt. Jag tror det han sa och berättade satte igång en del tankeprocesser hos de närvarande och jag ser med spänning fram emot nästa steg. Kvällen avslutades med styrelsemöte i Synskadades förening SRF i Trelleborg. Bra möte och trevliga samtal även där.

Torsdagen började med Trelleborgs Företagarklubbs frukostmöte och föredrag av mig och Mia Wendt från Citysamverkan. Jag fick bra respons på min dragning om vad som är på gång i Trelleborg rent allmänt och mina tankar och planer för näringslivsarbetet framöver. Under dagen blev det några bra interna avstämningsmöten och en intressant träff kring restaurangen Nya Casablanca. Bra ambitioner och gott driv i dessa entreprenörer. En modern restaurang med god tillgänglighet. Dagen avslutades med studentikost mys. Nej, det var inte att dricka punsch utan att revidera Akademiska Föreningens stadga. Studentikosa vindlingarna och funderingarna som behövde stötas och blötas i knappt två timmar. Mysigt 🙂

Mindre mysig var att drabbas av en rejäl förkylning eller i alla fall hosta och feber den natten. Hetare än vanligt begav jag mig till jobbet på fredagen för att besöka försäkringsmäklaren SÄKRA på deras öppna hus för att se deras nya snygga lokaler. Sen var det att ladda batterierna inför träffen med våra lokala gods- och logistikföretag. Åkare och transportörer med bas i Trelleborg som fick samtala kring framtiden och kring Trelleborg Business Centre. Verkligen intressanta samtal som gav en del inspel för framtiden. Jag kommer helt klart bjuda in till fler likande träffar, både för logistikföretag men även för andra branscher. Den här typen av samtal ger energi och intressanta inspel när kommunen skapar en bra arena för samtal.

Munskänkarnas årsmöte och provning med svenska och skånska viner var en trevlig tillställning bland febertopparna. Hade ju dessutom gäster med mig, som jag hoppas uppskattade tillställningen. Det verkade som vi alla hade trevligt i alla fall.

Helgen har i övrigt mest ägnats åt att bli frisk. Ett avbrott från min stund i sjuksängen gjorde jag för att mingla fram på röda mattan under lördagen. Det var Sverigepremiär av musikalen Tänk om på Malmö Opera. En bra modern musikal om vardagens problem och utmaningar, frågeställningar och funderingar.

Jag känner mig friskare nu än i fredags även om jag nog hörs sjukare idag än då. Ska försöka att inte prata så mycket, för rösten börjar bli ansträngd. Får se hur bra det går att vara tyst i veckan som kommer….

 

Måndagen den 13 februari

Avstämningssamtal kring Förenkla – helt enkelt

Möte med kommundirektörens stab

Firande av Unity Line 10 år i Trelleborg

Besöka Palms åkeri

Rotary – föredrag av VD Pia Jönsson, AB TrelleborgsHem

 

Tisdagen den 14 februari

Information till styrelsen för Trelleborgs Hamn AB om Trelleborg Business Centre

Besöka Kajsas Skönhet och hälsa samt Sport Club Oasen

Vigsel

Möte kring Kuststad 2025 och ringvägen

 

Onsdagen den 15 februari

Föredrag för Viqtoria kring näringslivsfrågor

Strategisk samverkan mellan Trelleborgs kommun och Arbetsförmedlingen

Informationsträff kring olika lösningar gällande infartsskyltar

Releaseparty för Akademiska Föreningens nya hemsida

Akademiska Föreningens Överstyrelse

Kanske hinner jag med Jubileumskursen kring Vad är gränsen för ny kunskap?

 

Torsdagen den 16 februari

Trelleborgs kommuns ledardag

Föredrag för Östersjöterminalens AB:s styrelse kring näringslivsfrågor

 

Fredagen den 17 februari

Avstämning i centrumprojektet Tillgängliga Trelleborg

Studiebesök hos Toy World i Helsingborg

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s