Mars närmar sig sitt slut – vecka 13

Mars närmar sig sitt slut – vecka 13

 

Ännu en händelserik vecka ska nu läggas till handlingarna. Många intressanta samtal och möten har så klart avhandlats. Diskussioner som kan ge resultat i framtiden. Förfiningar av redan pågående projekt och uppstart av nya. Det har varit en vecka full av möten med många olika typer av externa aktörer. Exakt var det kommer landa har jag ingen aning om, men det är helt klart att mötena i veckan var de första i raden av flera intressanta möten framöver med dem.

Det var roligt att kunna bjuda in till träff med fastighetsägare och presentera Objektvision, det företag som Trelleborgs kommun valt att samarbeta kring att synliggöra de lediga lokalerna som finns. Det slumpade sig så att Jimmy från Objektvision presentera Objektvision två gånger under hans vistelse i Trelleborg, dels för min Rotaryklubb, dels under den inplanerade frukostträffen.

Bra möten också under veckan kring två framtidsprojekt, dels Trelleborgs Green Room, vår inkubatorverksamhet, dels Kuststad 2025. Bra möten och kreativa samtal. Känns som att de båda verksamheterna är på väg i rätt väg och många vill vara med och kreera inför framtiden. Fick också möjlighet att prata med en lokal företagare kring behovet att starta upp ett nätverk för de tillverkande företagen i Trelleborg.

Under torsdagen arrangerades Framtidsdag på Söderslättsgymnasiet. Ett sätt att synliggöra ”livet efter studierna” med olika typer av yrkesgrupper och karriärer som presenterade sig. Fick möjlighet att komma förbi under lunchen.

På tal om utbildning. Fortsätter att studera jubileumskursen på Lunds universitet. Tyckte kanske att veckans föreläsning lovade mer än vad den höll. Men, min tentamensbok blev en stämpel rikare.

Kurs ja. Jag fick möjlighet att gå den obligatoriska utbildningen inom Rotary för tillträdande presidenter, skattmästare och sekreterare PETS II under lördagen. Solen sken vackert där ute och inne fick vi information om organisationen vi är en del av. Det gav en del tankar för framtiden.

 

Framtiden … veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 27 mars

Näringslivsutskottet sammanträder. Vi besöker Valengallerian och pratar både med fastighetsägaren och butiksägare. Bland annat kommer remissvaren på näringslivspolicyn att hanteras under mötet.

Rotary, med föredrag av Elof och Nanna som cyklade från Trelleborg till Kapstaden

 

Tisdagen den 28 mars

Möte kring ringvägen i projekt Kuststad 2025

Kommunledningsgruppen där vi bland annat kommer diskutera Trelleborgs kommuns eventuella utbyte med Kina och utvecklingen av befintliga kontakter

Träffar valberedningen för Akademiska Föreningen

 

Onsdagen den 29 mars

Konferens i Berlin om ”Den nya sidenvägen”. Transporter från Kina till Europa via järnväg. Hur kommer detta godsflöde påverka de befintliga godsflödena? Hur påverkar detta Trelleborgs hamn?

 

Fredagen den 31 mars

Exploateringsträff i Trelleborg

Samtal med företrädare för Lomma Tegelfabrik AB, ny fastighetsägare i Trelleborg

Träffar Jimmy Brorsson, dessertmästaren från Trelleborg

Munskänkarna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s