Internationella utblickar avslutade mars – vecka 14

Internationella utblickar avslutade mars- vecka 14

Blickar jag tillbaka så ser jag att veckan som nu snart är slut var väldigt internationell. Jag tänker inte bara på att jag var utomlands i tjänsten utan det allmänna innehållet i veckan visade på att det finns en värld utanför Trelleborgs kommuns gräns.

En internationell utvikning kom redan på måndagen då Elof Cervin och Nanna Geidenmark kom till Rotary och berättade om sin cykeltur från Trelleborg till Kapstaden. Väldigt intressant att få lyssna till.

Under tisdagens möte i kommunledningsgruppen hade vi fokus på Kina. Ingemar Ottosson från Lunds universitet och gästprofessor vid universitetet i Ningbo, höll en inledande presentation om landet. Nan Lindborg berättade därefter om det mångåriga samarbetet vi haft kring alla de många delegationer som kommit från olika delar av Kina till Trelleborg. Hon presenterade även förslag på vad vi skulle kunna göra för att utveckla våra redan befintliga kontakter.

Tyska, engelska och norska – det var språken som var i luften under onsdagen. Jag hade kommit med på en konferens kring ”Den nya sidenvägen”. Det handlar om att återuppliva den gamla transportvägen till lands från Kina till Europa, via bland annat Ryssland och Kazakstan. Intressanta inlägg och diskussioner denna kväll i Berlin. Intressant att tänka att om det blir en förändring av godsflödena från Kina till Europa, så att de går landvägen istället för sjövägen – hur kommer det påverka Trelleborg? Tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern lanserar sig som att vara mitt i Europa och en naturlig plats för dessa transporter. Om de är en naturlig målpunkt hamnar Trelleborg också i centrum. Intressanta att fundera kring för framtiden. Dessutom fick jag information om det pågående arbetet med en tunnel mellan Sverige och Tyskland, via Trelleborg, för att säkra och öka hastigheten på transporter mellan Skandinavien och kontinenten. Många intressanta tankar och inspel kom under en och samma kväll.

Fredagen blev också en trevlig dag. Inledningsvis träffades möjliga exploatörer i Kuststad 2025. Därefter fick jag möjlighet att enskilt träffa kreativa personer som vill utveckla Trelleborg på lite olika sätt.

Exploatörsträffen 2017 om Kuststad 2025

Den internationella veckan avslutades med vinprovning via Munskänkarna. Temat för kvällen var Jacob’s Creek. Trevlig provning och goda viner.

Så klart, jag har också ägnat mig åt att prata med loka entreprenörer och diskuterat etableringar i Trelleborg. Dessutom hade vi träff med Näringslivsutskottet i måndags. VI var på Valengallerian och fick intressanta inspel kring centrumhandeln och vad man som företagare och fastighetsägare behöver av kommunen.

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 3 april

Möte med kommundirektörens stab

Avstämningsmöte inför varumärkesworkshopen om Trelleborgs City

Rotary

 

Tisdagen den 4 april

Frukostmöte med Fastighetsägarna

Avstämningsmöte inför Näringslivsmässan

Budgetavstämningsmöte

Träff med Arbetsförmedlingen kring deras perspektiv på näringslivsfrågor, branschers efterfrågan och arbetskraften

 

Onsdagen den 5 april

Workshop – Trelleborgs Citys varumärke

Träffar De borgerliga för att diskutera centrumutvecklingsfrågor

Trelleborg Tillsammans – föreläsning om ledarskap av Pia Sundhagen

 

Torsdagen den 6 april

Träffar Helen Klittbo, VD Protega AB, för att prata om Industrinatten

Intervjuas av fem etnologstudenter från Lunds universitet kring Trelleborgsandan

Träffar NREP, de som utvecklar COOP-tomten

Jubileumsföreläsning – teaterföreställningen ”Berusande” – Lunds universitet 350 år

 

Fredagen den 7 april

Seminarium kring automatisering av välfärdssektorn. Trelleborg i framkant!

Träff med lokal mäklare kring Kina-kontakter

 

Lördagen den 8 april

Träffar Sydskånska Nationens valberedning

 

Lördagen den 1 april gör jag debut som paneldeltagare i Trelleborgs Allehandas resepanel

 

 

Till sist… helgen har varit vikt helt och hållet åt familjen. I lördags, den 1 april, firade mina föräldrar guldbröllopsdag. Så otroligt imponerad över dem. Tänk. De har varit gifta i 50 år. Min bror fyller år den 2 april. En helt underbar bror att ha. En storebror som tagit hand om mig när jag var yngre, men nu en god kamrat att prata om livets klurigheter med.

Detta har varit en helg som har varit helt fokuserad på att vara på plats i verkligheten, inte i sociala medier. En helt privat personlig helg.

Stort GRATTIS Mor och Far och Mats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s