Veckan efter påsk är kort – vecka 16

Veckan efter påsk är kort – vecka 16

 

Det märktes tydligt i Rådhuset under veckan som gick att många hade passat på att ta ut lite ledigt. Inte många möten inbokade och tempot blev också lugnare. Blev fler tillfälle till samtal i korridorerna. Kreativa stunder och bra samtal. Gavs tillfällen till att klura lite över lite mer komplicerade ting. Dock började veckan med en viss sordin. En tyst minut hölls under måndagen till följd av förra fredagens händelse i Stockholm.

En tyst minut på Rådhustorget

 

För egen del lyckades jag få tid över att skriva det nya förslaget till Näringslivspolicy – Agenda för tillväxt 2017-2025 – för Trelleborgs kommun. Nu är policyn på väg i systemet. Med lite tur antas den i kommunfullmäktige i slutet av maj.

Två bra möten kring Sjöstaden hanns med under veckan. Ett av dem innebar besök på Mittelbron för att se om det finns något där som kan användas redan idag. Rätt så nedgångna lokaler, men vem vet vad kreativa krafter kan göra?

Jag var inbjuden av Manpower i Malmö att komma och hålla föredrag om vad som är på gång i Trelleborgs kommun rent allmänt, men så klart med fokus på näringslivet. Väldigt roligt att få lov att föra ut budskapet om allt som är på gång här.

Fick också tillfälle att besöka World Trade Center i Malmö. Lära mig mer om verksamheten, dess uppbyggnad. Väldigt intressant och viktigt att bredda sina kunskaper. Pågår diskussioner kring hur vår inkubatorverksamhet ska fungera kopplat till nästa steg, acceleratorn, och kontorshotell. Bra att få inspel hur andra löser liknande frågor.

En väldigt rolig nyhet på kulturkartan i Trelleborg är Galleri Valen. Under påsken har Valengallerian sett till att sätta kulturen i centrum. I detta fall fysiskt i ett köpcentrum i centrala stan. Troligen Sveriges största galleri under konstrundan med en mångfald av konstnärer. Jag fick äran att vid två tillfällen, Skärtorsdagen och Långfredagen öppna utställningen. Verkligen ett bra initiativ.

Veckan som gick har också bjudit en hel del på ideellt engagemang.  I måndags var det Akademiska Föreningens Överstyrelsemöte och jag valdes till talman igen. Vet inte för vilken gång i ordningen det är nu, men lika roligt varje gång. Ett annat uppdrag jag just nu valbereds för är uppdraget som proinspektor för Sydskånska Nationen. Håller tummarna. Någon som höll tummarna var kassören för Föreningen Trelleborgen i Trelleborg när vi sågs för revision tidigare i veckan.

Dessutom bjöd veckan på privata trevliga tillställningar med vänner.

Familjen firade Mor på hennes 75 årsdag med att bo på Liselund Ny Slot och besöka Möns klint.

 

Det som är kvar av veckan bjuder på

Tisdagen den 18 april

Möte med kommundirektörens stab

Kommunledningsgruppen

Beredningsmöte inför Näringslivsutskottet

Stadgerevideringsgruppen på Akademiska Föreningen

 

Onsdagen den 19 april

Möte kring Nyföretagarcentrum Öresund

Möte med Samhällsbyggnadsnämndens ordförande

Lunch med verksamhetsutövare och fastighetsägare på Östra verksamhetsområdet som en del i arbetet med Kuststad 2025

Ledningsgruppsmöte för utvecklingen av Västra verksamhetsområdet

 

Torsdagen den 20 april

Avstämningsmöte med kommundirektören

Arbetsmöte kring Västra verksamhetsområdet

Trelleborg Advisory Board

Vigsel

 

Lördagen den 22 april

Vigslar

 

Liselund Ny Slot och slottsträdgården

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s