Glaset är både halvfullt och halvtomt

Glaset är både halvfullt och halvtomt

 

I grunden är jag en person som föredrar att tänka positivt. Du vet den där typen av person som hellre ser att glaset är halvfullt än halvtom. Ser möjligheterna istället för hindren. Ser alla butiker som finns i Trelleborg istället för att lägga fokus på de tomma lokalerna. Fastän jag har den inställningen ser jag också att det finns tomma butikslokaler i Trelleborg. Jag inser också att det finns problem på olika sätt och på olika nivåer.

När man hamnar inför en utmaning är det så klart lätt att stämma in i den klagosång som oftast hörs. Inte helt ovanligt är att man ”hört något på stan” som man gärna för vidare. Många tror sig veta saker och ting. Inte alltid är det man tror det som verkligen stämmer.

Något jag ofta tänker på när jag har gäster i Trelleborg, är hur ofta de kommenterar vårt levande centrum. Ett centrum med en handel som består av både de stora kedjorna och små lokala unika butiker. Vi har en stadskärna som lever om dagarna, med liv och rörelse. Människor som möts, handlar, fikar och samtalar. Trelleborg är en stad som har ett centrum med en spännande mix som så klart gärna får bli än mer spännande.

Jag har den stora förmånen att dagligen träffa kreativa personer. Personer med idéer och ambitioner som syftar till att utveckla i första hand det egna företaget eller sin affärsidé. Intressant nog visar det sig att i takt med att de utvecklar sitt företag bidrar de även till utvecklingen av Trelleborgs stad och kommun. Det som är extra roligt är att alla vill på något sätt bidra till utvecklingen, efter bästa förmåga.

 

Visst är det lättare att klaga, men det är roligare att prata positivt. Vill du ha en värld som är glad och leende, så börja med att le själv. Trelleborg är som en oslipad diamant. Vi kan tillsammans ta och slipa denna diamant. Vi kan lära av historien men skapa vår framtid tillsammans. Det gör vi om vi lite mer ofta ser de halvtomma glasen som halvfulla.

 

Denna text publicerades i Lokaltidningen Trelleborg den 22 april 2017

En reaktion på ”Glaset är både halvfullt och halvtomt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s