Snart slut på april – vecka 17

Snart slut på april – vecka 17

Jag erkänner att denna månad har varit lite lurig. Först börjar april, sen kommer påsken och nu är det snart slut på april. Vet inte varför denna månad går så fort. Kan vara att den av personliga skäl är full av festligheter, kan också vara för att påsken dyker upp och ”stökar till” lite i vardagen. Kan också vara att vi går mot ljusare tider och då tycker jag att det mesta känns ljusare, skönare och snabbare.

Arbetsveckan blev en dag kortare än vanligt. Tisdagen ägnades mest år interna möten. Först beredning av ärenden till kommande kommunstyrelse och kommunfullmäktigemöten. Därefter blev det kommunledningsgrupp som jag inte kunde vara med på till slutet för jag hade beredning inför veckans näringslivsutskott. Efter denna beredningstunga dag begav jag mig till Lund och Akademiska Föreningen där det var möte kring stadgan och dess revidering.

Onsdagen inleddes med ett möte kring en upphandling. Därefter ett trevligt möte med NyföretagarCentrum Öresund och diskussioner kring möjliga framtida samarbeten. Som en del i arbetet med Kuststad 2025 hade jag bjudit in fastighetsägare och verksamhetsutövare på Östra verksamhetsområdet till ett lunchmöte. Ett samtal kring framtiden och möjlig utveckling av området. Bra och intressanta inspel kom från deltagarna kring hur vi ska kunna utveckla området till Trelleborg Business Centre.

En hel del diskussioner kring det östra verksamhetsområdet pågår med koppling till Kuststad 2025. En del andra diskussioner pågår kring Västra verksamhetsområdet. Bra och intressanta samtal, som båda är viktiga för Trelleborgs framtid. Två områden med olika profil och båda i behov av utveckling och struktur. Två spännande projekt jag är involverad i.

Under torsdagen var det också möte med Trelleborg Advisory Board.

Gå på möten, delta i samtal och nätverka är så klart viktiga delar av mitt arbete. Men, en del av jobbet är också att skriva fram ärenden. Fick så klart förbereda kommande veckas möte i näringslivsutskottet också.

I helgen kom Lokaltidningen Trelleborg ut med en text skriven av mig kopplat till shopping och utvecklingen av Trelleborgs centrum. Bra initiativ att bjuda in mig som skribent.

Tre trevliga ting dök upp i veckan. Tre vigslar som bokades in med rätt kort varsel. Ena på torsdagen. Två på lördagen. Lördagsvigslarna var inbokade kl 13 och kl 14. Båda paren kom kl 12.30 vilket gjorde att jag var nästan färdig och kunde lämna Rådhuset innan jag skulle haft första vigseln enligt plan. Ibland ska man ha tur 🙂

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 24 april

Kommundirektörens stab

Näringslivsutskottets sammanträder. Denna gång på AM Rental AB

Rotary

 

Tisdagen den 25 april

Årsstämma med Trelleborg Citysamverkan

Konstituerande styrelsemöte med Trelleborg Citysamverkan

Kommunledningsgruppen

Årsmöte med Föreningen Gamla Trelleborg

 

Onsdagen den 26 april

Workshop kring Trelleborgs varumärke

Föredrag för Odd Fellow

Årsstämma Leader Söderslätt

 

Torsdagen den 27 april

Kursen ”Information, kommunikation, relation” som en del i Förenkla – helt enkelt

Träff med företagare

 

Fredagen den 28 april

Företagsbesök på Metso Sweden AB

Företagsbesök på SARSYS AB

Avstämningsmöte med Prestando AB

 

Söndagen den 30 april

Traditionellt firande av Valborgsmässoafton på Trelleborgen där våren tutas in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s