Sköna maj välkommen – vecka 18

Sköna maj välkommen – vecka 18

 

Tänk. Det är redan dags att vända bland i kalendern och välkomna maj. Tycker faktiskt det inte var så länge sedan april började. April som alltid är intensiv privat, eftersom inte bara jag utan även min bror fyller år i början av månaden. Dessutom firade vi Mors och Fars guldbröllop i år. Sen kändes det som att det var påsk och Mor fyllde 75 år. Vips är vi i slutet på april och imorgon börjar maj. Fast, maj och våren börjar inte förrän jag tutat in den på Trelleborgen, vilket sker om några timmar.

Våren tutas traditionsenligt in av mig på Trelleborgen

 

Ett annat tecken på att månaden och april snart är slut är alla de årsmöten och stämmor som varit inklämda denna vecka. Tisdagen innebar årsstämma i Trelleborgs Citysamverkan. En organisation som jag fick förtroendet att leda det kommande året. Ett spännande ordförandeskap jag ser fram emot att få förvalta och utveckla. På kvällen blev jag invald i styrelsen för Föreningen Gamla Trelleborg. Trelleborgs största föreningen, troligen en av de större i Sverige också. Passade för övrigt på att bevista Leader Söderslätts årsmöte också under onsdagen.

Veckan började med att Näringslivsutskottet hade möte. Denna gång var mötet förlagt till AM Rental AB på Östra verksamhetsområdet. Roligt att få besöka ett relativt litet okänt företag i Trelleborg, men som är stort och känt i sin branschnisch. Trevligt och informativt.

Näringslivsutskottet på besök hos AM Rental AB

En annan trevlig och informativ träff genomfördes med Rotary på kvällen. För ett drygt halvår sedan fattade vi beslut om att ge 10 000 kronor till 7 M Project. Denna måndagskväll fick vi bildbevis på hur väl vår gåva mottagits och omvandlats till en vattentank i Ghana, den första i landet från 7 M Project. Alltid roligt att se hur man kan gå från tanke till verklighet, från tanke till tank, på så kort tid.

Onsdagen inleddes med den uppföljande workshopen kring Trelleborgs varumärke. Något färre personer närvarande, men väldigt mycket energi och positiva samtal i rummet. Gav en bra start på dagen och en bra start på mitt år som ordförande för Citysamverkan. Under onsdagen fick jag även hålla föredrag för Odd Fellows seniorer, kring Trelleborgs utveckling och näringsliv. Ett trevlig gäng att prata inför. Bara en somnade 😉

Torsdagen skulle varit en heldag i Helsingborg. Första fördjupningen i kursen Förenkla – helt enkelt. Detta tillfälle gick under titeln ”Information, kommunikation, relation”. Kunde dock inte stanna hela tiden för jag skulle vara värd för en träff med företagare i Trelleborg som inte är med i något av de befintliga företagarnätverken. Träffen arrangerades av Open Skåne och finansierades via integrationspotten i Trelleborgs kommun. Bra engagemang för Trelleborg, inte bara kring företagandet utan de visade på stort socialt engagemang.

Träff med 20-talet företagare som idag inte är medlemmar i något av våra företagsnätverk

Fredagen var en heldag på företag. Två av tre besök gjordes tillsammans med kollegor från Kuststad 2025. Det var ett första möte på Metso Sweden AB och ett uppföljande möte med Prestando AB. Besökte även SARSYS AB, som på ett sätt var ett uppföljande möte men senast jag var där var 2010. Rätt mycket har hänt sedan jag var där, bland annat är bolaget nu börsnoterat och det har vuxit en hel del. Bra och intressanta besök.

Valborgsmässoafton firas traditionsenligt på Trelleborgen med mig som kvällens konferencier och  vår-intutare. Nu kan både maj och våren börja på allvar.

 

Vecka 18 bjuder på

Första maj

En ledig dag

 

Tisdagen den 2 maj

Möte kring Kuststad 2025 kring projektplanerna

Möte med Kuststad 2025 kring Trelleborg Business Center och truck- och logistikverksamheten

Samtal kring inkubatorverksamhet, acceleratorverksamhet och företagshotell i Trelleborg

 

Onsdagen den 3 maj

Studiebesök på MACAB/Televes

Mässan Mitt företag

 

Torsdagen den 4 maj

Trelleborgs FF:s nätverksfrukost

Däckbyte – nu får det vara slut på vintern

Intervju inför Näringslivsbilagan med Trelleborgs Allehanda

Styrelsemöte Synskadades förening SRF i Trelleborg med omnejd

 

Fredagen den 5 maj

Förvaltningsträff på kommunledningsförvaltningen

Avstämningsmöte med kommundirektören

Avstämningsmöte kring Västra verksamhetsområdet

Vigsel

Drop-in hos Bjurfors

Invigning av Nya Casablanca

 

Vårmorgon på Trelleborgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s