Ännu en fulltecknad vecka – vecka 20

Ännu en fulltecknad vecka – vecka 20

 

Veckan jag nu lämnar bakom mig har varit full av många intryck som behöver samlas och sorteras. Två dagars konferens kring utbyte mellan Sverige och Kina med kopplingar till företagande och hållbarhet. Väldigt många kontakter knöts. Träffade många intressanta personer och visitkort delades ut på löpande band. En bra konferens med många höjdare som påtalade vikten av utbyte mellan länderna. Funderar mest på vad Sverige och Trelleborg kan få ut av detta. Känns som att Kina håller på att köra om oss, medan vi fortfarande tror vi har koll på allt. Som sagt, håller på att sortera intrycken, och visitkorten, efter denna konferens. Här finns mycket att hämta och tjäna på samarbete.

Veckan började med att jag gjorde debut i styrelsen för Föreningen Gamla Trelleborg. Jag var med på ett av deras måndagsmöten och sedan det konstituerande styrelsemötet. Roligt att få träffa så många engagerade personer som jobbar för en föreningen och för Trelleborgs historia. Imponerande engagemang.

Business lunchen med Trelleborgs FF var intressant och givande som vanligt. Bra koncept för att lära känna personerna i nätverket bättre. Bra för mig också att höra företagarnas funderingar och medskick till kommunen i olika frågor.

På måndagskvällen blev det en tur till Lund och föreläsning om Kina. Det handlade om kärlek, intimitet och familjebildning. Vissa likheter med hur det är i Sverige vill jag nog påstå att det finns. De trippelt ratade männen verkar finnas här och där. Kvinnorna lämnar landsbygden. Kvar blir män utan jobb, utbildning eller möjlighet till familjebildning. I ett land med stort fokus på familjen, där familjen är en statusmarkör, blir detta ett stressmoment. Intressant att lyssna till. Dessutom fick jag ännu en stämpel i min examensbok.

Tisdag och onsdag var jag i Stockholm och först på konferensen om hållbart samarbete mellan Sverige och Kina. Direkt efter den gick jag till Berns salonger, egentligen China teatern, för Stora Samhällsdagen och efterföljande Stora Samhällsgalan på Berns. Ett bra initiativ av Dagens Samhälle för att lyfta fram innovationer, utveckling och framgångar inom den offentliga sektorn. Dessutom var det roligt att få träffa så många gamla vänner från mitt tidigare politiska liv. Många kära återseenden.

Väl åter i Trelleborg var både torsdagen och fredagen fulla av intressanta möten. Det mest intressanta får jag nog ändå säga var frukostmötet med industrin. Jag hade bjudit in företrädare för produktion och tillverkning i Trelleborg till samtal. Information inledningsvis om Industrinatten och sedan diskussioner kring om behov finns för återkommande träffar mellan företagarna inom den trelleborgska industrin. Initiativet var uppskattat och inledningsvis kommer träffar genomföras en gång i kvartalet.  Jag ser det som ytterst viktigt för att främja tillväxten i Trelleborg att starta upp nätverk företagare emellan. Dessa ger förutsättningar till samarbeten, vilket kommer gynna Trelleborg på både kort och lång sikt.

När jag nu vänder bland till vecka 20 bjuder denna på följande:

Måndagen den 15 maj

Träffar Andy Wilson på Hybrid State

Samtal kring avsiktsförklaringen Business Centre Trelleborg

Möte kring möjlig logistiklösning på Truck- och logistikcentrum på öster

Invigning av beachvolleybollplanen på Stortorget

Rotary – SnabbEGO med Gustaf Centervall och Bengt Eghard med mig som samtalsledare

 

Tisdagen den 16 maj

Konferens – Effektiv förvaltning och service i myndighetsutövningen, en del av utbildningsinsatsen Förenkla – helt enkelt

Träff med brudparet som vigs under Vikingaslaget på Trelleborgen i sommar

 

Onsdagen den 17 maj

Näringslivsmässan i Trelleborg

Jubileumskursen Dinosauriernas mysterier – Lund

 

Torsdagen den 18 maj

Konferens – Dialog och offentlig upphandling, Helsingborg, del av utbildningsinsatsen Förenkla – helt enkelt.

Regionfinalen Venture Cup Syd – Malmö

 

Fredagen den 19 maj

Avstämningsmöte med kommundirektören

Träffar Pär Nershed, Smartmattte.se

Träffar fastighetsägare Marcus Ohlsson, Algatan Fastighets AB

Företagsbesök på Amarant AB

Afterwork med Rotary

 

Lördagen den 20 maj

Vårmöte med Rotary – Lund

Vigsel

 

Snigel på liljekonvalj

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s