Jag vill …

Hej kära medlemmar!

I helgen genomfördes distriktets vårmöte och vi var i Lund. Med risk för att trampa någon på tårna, så var det bara jag och Tommy Bengtsson som var där och höll den trelleborgska flaggan högt. Mötet i sig var ingen höjdare, men det fick ändå mig att fundera.

Rotary är världens största yrkesnätverk. Vi är en stor välgörenhetsorganisation. Vi verkar i det tysta. Medelålder är oroväckande hög. MEN jag tror att vi kan göra bra saker tillsammans.

När jag funderar över vilka personer jag har i mina nätverk, inser jag att jag har många personer som borde vara medlemmar i Rotary. Kloka, kreativa personer som helt klart vill ”serve above yourself”.

Jag kommer att se till att dessa personer kommer att komma på våra träffar framöver. Jag hoppas verkligen att ni visar den goda gästvänligheten ni visade mig när jag kom till klubben för första gången. Ni är många underbara människor. Se till att våra gäster och potentiella medlemmar känner det. Kanske än viktigare, när vi fått in nya medlemmar så ska vi se till att de blir kvar.

Jag har som person nog gått igenom alla faser som kan finnas som rotarian. Stoltheten över att få bli tillfrågan. Frustrationen över att inte hinna med. Nytändningen i att få vara med och göra skillnad. Få möjligheten att vara med och forma framtiden. Lite smått inse vikten av vår organisation.

Jag vet många personer som verkligen kommer vara en tillgång i vår organisation. Sök igenom ditt eget nätverk och bjud in dem. Se till att vi blir den mest livaktiga levande klubben. Vi har god närvaro och många spännande föredrag.

Vi är en klubb som kommer jobba med att vara ett relevant yrkesnätverk och skapa kontakter, vi breddar våra kunskaper genom bra relevanta föredrag och vi har kul tillsammans. Oavsett om man varit medlem länge eller om man är ny – vi kommer vara den bästa klubben för nätverkande och kunskapsutbyte. Vi kommer vara en Rotaryklubb i tiden.

MEN vill man inte vara med, så är det faktiskt bättre att man lämnar än att man bara betalar sin medlemsavgift. Meningen med Rotary är att vara närvarande, på ett eller annat sätt. Dina pengar är inte så viktiga. Ditt engagemang är viktigare. Du väljer själv på vilken nivå du kommer vara aktiv på. Men ditt engagemang är viktigt för oss.

Vi ska vara närvarande och relevanta.
Vi ska ha kul tillsammans och vara intressanta.

Genom vårt gemensamma engagemang
Skapar vi en organisation av rang.

Rotary är mer än du och jag.
Rotary är mer än oss alla.
Rotary är mer än oss alla tillsammans.

Kom igen – vi kan skapa så mycket mer tillsammans om vi alla bidrar med en liten del.
Det är för mig – serve above yourself!

Välkomna in i mitt presidentår
(om typ en månad)

vänligen

Ulf
tillträdande president

En reaktion på ”Jag vill …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s