Om hörnet väntar Shanghai – vecka 21

Om hörnet väntar Shanghai – vecka 21

Undrar om veckan som gått var intensiv bara för att jag visste om att jag ska ha semester i veckan som kommer, eller om den bara var så fullspäckad naturligt. Tur man inte har en 40 timmars arbetsvecka, för du kunde jag gått hem i onsdags.

Måndagen var den mötesintensivaste dagen. Olika typer av möten, både fysiska och per telefon, avlöste sig denna dag. Planeringsmöte kring hur Östra verksamhetsområdet ska kunna bli Business Center Trelleborg, infrastrukturen till och på området samt träff med företag. En dag som dessutom nästa bjöd på alla möjliga väderlekar. Turligt nog bjöds det på strålande sol när jag på kvällen invigde beachvolleybollplanen på Stortorget, genom att spela handboll 😉 Rakt från solen på Stortorget till mötet med Rotary där vi denna kväll hade SnabbEGO med Peter Eghard och Gustaf Centervall. Ett uppskattat sätt att återskapa kontakten med gamla medlemmar. Jag agerar programledare och de får möjlighet att berätta om sig och sitt liv.

Tisdagen var en heldag i Parken när vi genomförde utbildningspass i utbildningen Förenkla – helt enkelt. Temat för dagen var Effektiv förvaltning och service i myndighetsutövningen. 30-talet myndighetsutövande tjänstemän och politiker på plats. När detta var slut rusade jag vidare för att se till att få montern på plats i Söderslättshallen till onsdagens Näringslivsmässa. Med montern monterad så var det till att hasta vidare till Trelleborgen för att träffa årets vikingavigselpar.

Onsdagen var vikt åt Näringslivsmässan i Söderslättshallen. För första gången stod Trelleborgs kommun samlad i en gemensam monter. Roligt att vara där tillsammans med kollegor från olika förvaltningar för att svara på frågor. Arbetsmarknads-, bildnings-, samhällsbyggnads-, service- och tekniska förvaltningen var på plats. En trevlig dag med många samtal med företagare och allmänhet. Tiden bara flög iväg.

Kvällen ägnade jag mig åt dinosaurier. Föreläsning på Lunds universitet som en del i deras jubileumsfirande. Intressant att höra hur en forskare jobbar. Verkligen en steg-för-steg-föreläsning kring hur man jobbar med utgrävningar och olika sätt att få fram fossiler och tolka dem. Extra kul var det ju för att dinosaurierna var lite hemska och lokala.

Torsdagen innebar en heldag i Helsingborg kring offentlig upphandling. Det var ännu en av fördjupningarna i utbildningen Förenkla – helt enkelt. En bra och intressant dag kring upphandling. Dagen slutade på ett festligt sätt, eftersom det var regionfinal i Venture Cup Syd. Lustigt, förra året var finalen i Helsingborg. I år i Malmö. Påverkade inte mig så mycket för både förra året och i år tog jag tåget dit och hem.

Under fredagen träffade jag två företagare och var på ett studiebesök. Amarant Industri AB som nyligen kommit igång med sin verksamhet hade bjudit in mig. Bra att få information om vad som tillverkas i Trelleborg. Amarant Industri AB har haft sin tillverkning igång några månader och har börjat få snurr på verksamheten. De tillverkar värmeväxlare. Grundarna Roland Nilsson och Roland Görtz, som låg bakom Heatex AB, kan sina saker så jag ser med spänning framemot företagets utveckling. Vägen tillbaka till Rådhuset innebar ett antal spontana besök hos företag. Underbart sätt att kombinera nytta och nöje. Gå till Rådhuset i strålande sol och prata med företagare. Bra sätt att sluta arbetsveckan på.

Lördagen började i Lund och Rotarys vårmöte. Kanske inte riktigt den energikick jag hade hoppats på, men en del av vad som diskuterades där fick mig att fundera. Det ledde fram till en text kring vad ”Jag vill” som president för min klubb det kommande året. Tillbaka i Trelleborg var det att svida om och göra mig färdig för årets första vigsel utomhus. Underbart väder när jag vid Smyge havsbad förrättade denna vigsel.

När jag kom hem låg Lokaltidningen i brevlådan och där återfanns min krönika ”Trelleborg – den moderna handelsstaden med historiska anor”. Söndagen blev Mors dag, en vecka i förväg eftersom när det är Mors dag på riktigt är jag i Shanghai.

 

Veckan som kommer bjuder på

 

Måndagen den 22 maj

Styrelsemöte i Trelleborgs Citysamverkan

Stabsmöte med kommundirektören

Träff med Erik Hultgren från Svenskt Näringsliv med anledning av att undersökningen om Företagsklimatet i kommunen släpps

Akademiska Föreningens Överstyrelsemöte i Lund

 

Tisdagen den 23 maj
SEMESTER

Reser till Shanghai

 

Onsdagen den 24 maj

Ankomst till Shanghai

 

Torsdagen den 25 maj

Studiebesök på Trelleborg AB:s fabrik i Shanghai

 

Fredagen den 26 maj till söndagen den 28 maj

SEMSTER i Shanghai

Kul att Dagens Samhälle snappat upp att jag blivit ordförande i Trelleborgs Citysamverkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s