Välkommen juni – vecka 22

Välkommen juni – vecka 22

Om vecka 21 ska sammanfattas med ett ord blir det Shanghai. Får jag två ord blir det Skånebäst.

Jag vill nog påstå att sedan den 1 oktober har jag kört på i högt tempo på nya jobbet som näringslivschef. Har inte lagt någon större tid på ledighet, kopplat bort vardagen. Det hände i veckan.

Fast, först körde jag på ända in i kaklet. Måndagen började med mitt första möte som ordförande för Citysamverkan. Känns som vi är ett bra gäng i styrelsen som är kreativa och drar åt samma håll. Förvisso med olika ingångar men med samma mål. Bra start på dagen.

Efter stabsmöte och en kreativ trevlig lunch fick jag tid att jobba undan lite saker. På eftermiddagen träffade jag Erik Hultgren från Svenskt Näringsliv i Skåne. Mötet var bokat sedan lång tid och anledningen var resultatet i deras undersökning om företagsklimatet. Jag hade tidigare sett att vi lyft oss rejält. Fick information att vårt lyft var bäst i Skåne. Kan man börja och avsluta arbetsveckan på ett bättre sätt?

Måndagskvällen blev riktigt rolig. Hade förväntat mig ett tyst, snabbt möte i Akademiska Föreningens Överstyrelse. Men det blev som på den gamla goda tiden – yrkanden, debatt, ajournering, votering och reservationer. Fick använda hela talmansregistret 🙂

Innan det var dags att flyga till Shanghai, via Amsterdam, jobbade jag hemifrån. Kan ju inte koppla ner hur som helst.

Nu vet jag vad jag ska göra för att nästan vara helt avkopplad under semestern. Det är bara att åka till ett land där wi-fi inte fungerar. Dessutom underlättar det väldigt att vara på andra sidan jordklotet. Sex timmars tidsskillnad gör det lätt att inte hänga med.

Jobbmobilen fick stanna på hotellet. Den privata följde med på mina härjningar i stan. Dock finns det vissa sociala medier och Kina som inte är fullt kompatibla. De som är, till exempel Instagram, bråkade med mig. Bortkopplad från omvärlden men ändå mitt i en händelserik stad. Så mycket att se, bli inspirerad av och fundera kring. Men mer om det länge fram.

Torsdagen fick jag möjlighet att besöka ev av Trelleborg AB:s fabriker i Kina. Trelleborg Sealing Solutions i Shanghai var målet och min värd, Oliver Chan, vd:n på plats tog väldigt väl hand om mig. Stor gästvänlighet. Passade på att tacka honom genom att ge boken om Trelleborgen. Lite kul tycker jag det är med kopplingen från vikingarna och vikingastaden Trelleborg till mångmiljonstaden Shanghai.

På besök hos Trelleborg Sealing Solutions i Shanghai

Under tiden jag nu samlar mina intryck, kommer i rätt tidszon har jag följande på agendan i vecka 22.
Måndagen den 29 maj

Näringslivsutskottet sammanträder med studiebesök på EA Installationer AB

Möte med IUC Syd

Vigslar

Styrelsemöte med Rotary

Rotary med föredrag om Heinloth Sweden AB

 

Tisdagen den 30 maj

Kommunledningsgruppen

Besöka Metso

 

Onsdagen den 31 maj

Möte kring Citykortet

Information om projekt i Smyge

Internt uppföljningsmöte kring kommunikation inom Förenkla – helt enkelt

Möte kring ringvägen kopplat till Kuststad 2025

Vigsel

Vernissage i Axel Ebbes konsthall

 

Torsdagen den 1 juni

TFF:s affärsnätverks frukostmöte

Avtackning av Göran Höckert, Fastighetsägarna Syd

 

Fredagen den 2 juni

Avstämningsmöte med kommundirektören

Trelleborg Advisory Board

Workshop och afterwork kring hur vi gör näringslivspolicyn till verklighet

 

Lördagen den 3 juni

Vigsel

 

Söndagen den 4 juni

Vigslar

 

Den ikoniska bilden av Shanghai

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s