Kärlekssäsongen har börjat – vecka 23

Kärlekssäsongen har börjat – vecka 23

Det är som vigselförrättare lägga märke till när det börjar fyllas på i kalendern. Det har varit relativt sett lugnt fram tills förra veckan. Hade väl haft lite mer än tio vigslar fram tills förra veckan. En på onsdagen, en på lördagen och två på söndagen. Ett rejält skutt i statistiken och bokningarna bara fortsätter komma in.

Under måndagen avslutade jag min resa till Shanghai. En spännande och intressant resa som gav många intressanta intryck från denna mångmiljonstad. Inte många sekunder efter att jag landat hemma så var jag i duschen för att göra mig redo för jobb. Kom till Trelleborg kl 11 och kl 13 var jag med Näringslivsutskottet på studiebesök hos EA Installationer AB. Ett bra och informativt möte som jag tror uppskattades av övriga deltagare också.

Från detta möte hastade jag vidare. Ett möte på Rådhuset, två vigslar och sen var det dags för både styrelsemöte och ordinarie träff med Rotary. Ikväll höll Olle Wilör föredrag om Heinloth Sweden AB som för knappt ett år sedan etablerade kontor i Sverige, i Trelleborg. Mycket intressant att höra om företaget och deras planer för framtiden med bas i Trelleborg.

Olle WIlör från Heinloth Sweden AB håller föredrag om företaget på Rotary

Efter mötet i Kommunledningsgruppen på tisdagen var det dags att besöka Metso Sweden AB. En träff som tidigare avbröts men som nu kunde fullföljas. Bakgrunden till träffen är att som en del i arbetet med Kuststad 2025 så besöker vi fastighetsägare och verksamhetsutövare som kan bli påverkade av ringvägens dragning. Väldigt intressant att få mer information om ännu ett internationellt företag som finns i Trelleborg.

Första mötet på onsdagen handlade om Citykortet och planeringen kring lanseringen av detta. Därefter blev det möte kring utveckling av Smygehus havsbad. Kul möten som båda syftar till utveckling och nytänkande. Det höll i sig till eftermiddagen då jag fick vara med på konsulternas presentation kring de olika vägalternativen kopplat till Kuststad 2025. Dagen avslutades i en annorlunda vacker miljö. En vigsel som skulle äga rum vid Havgårdssjön, uppe på den gamla borgruinen. Vägen dit gick över stock och sten, bland kor och komockor. Men det var verkligen roligt att få vara på denna speciella plats och förrätta vigseln. Kändes som det var med viss risk för liv och hälsa att ta sig dit och därifrån, men allt gick bra och paret sa JA.

Havgårdssjön – plats för vigsel

En bra start på dagen är frukostmöte. Trelleborgs FF:s affärsnätverk är en väldigt bra start på dagen, så även denna torsdag. Dagen fortsatte med snabba interna möten och avslutades i Malmö. Avtackning av Göran Höckert som under många år varit näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna Syd. Träffat honom i många olika sammanhang. Trevligt att få önska honom lycka till i sitt nya fria liv. Dessutom träffa en hel del person och prata om Trelleborg och vår utvecklig var så klart givande.

Veckan avslutades på bästa möjliga sätt. Ett nytt annorlunda arbetssätt testades och kändes riktigt bra och lyckat. Workshop kring den nyligen antagna Näringslivspolicyn. Grunden för samtalen i grupperna var ledorden ”Stimulera, Kultivera, Attrahera”. Bra energi i samtalen och många bra inspel kom. Det hela avslutades med afterwork mellan företrädare för tjänstemannaorganisationen, politiken och företagen. Ett bra avslut på en bra vecka.

 

Ja, sen hade jag tre vigslar i helgen som kom. En på lördagen och två på söndagen.

Sen blev det ny vecka och vad bjuder den på?

 

Måndagen den 5 juni

Tandläkaren

Kreativt möte kring kultur och företagande med Ulf Söderstrand och Arne Larsson

Vigsel

 

Tisdagen den 6 juni – Nationaldagen

Representerar Rotary i Stadsparken

 

Onsdagen den 7 juni

Kommundirektörens stab

Träffar företrädare för WSP

Etableringsmöte

 

Torsdagen den 8 juni

Näringslivsfrukosten #trelle0745 med temat – När tåget kom till Trelleborg. Vilka effekter kan vi se 1 1/2 år efter att tåget kom. Resandeutveckling, fastighetspriser och hur besöksnäringen kan använda sig av detta.

Arbetsmöte kring Business Center Trelleborg

Etableringsgruppen

VIP-kväll med Carolina Gynning på Rumeriet

Föreläsning kring Produktiva städer

Middag efter föreläsningen om Produktiva städer

 

Fredagen den 9 juni

Möte kring Budget 2018

Träff med Woody bygghandel

Avstämningsmöte kring workshopen gällande näringslivspolicyn

Vigsel

 

Söndagen den 11 juni

Besök från Kina, från Anhui-provinsen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s