Full fart även om juni tar slut – vecka 26

Full fart även om juni tar slut – vecka 26

Det märks i kalendern att fler och fler går inför landning inför sommaren. Något färre möten bokas. Kvällarna var nästan helt lediga i veckan som gick. Om man då inte räknar måndagen när Rotary var på Trelleborgen och fredagen, midsommarafton, som ägnades åt vigslar.

Måndagen ägnades åt vårens sista möte med kommundirektörens stab och därefter kring Trelleborg som regional kärna. Efter jobbet stack jag iväg och handlade mat. Kanske inte så sensationellt i sig om det hade varit till mig. Nu var det för att kunna servera gänget från Rotary när vi var på Trelleborgen. En underbart fantastiskt sommarkväll bjöds det på och trevligt sällskap. Förutom borgfrun och rotarianer var det gott om glada grodor och sällsynta fåglar.

Under tisdagen fick vi möjlighet att presentera ett projekt med fokus på förbättrad tillgänglighet i centrum. Tyvärr föll inte projektidén i god jord hos Leader Söderslätt, så vi kommer inte kunna genomföra projektet Välkommen in – för förbättrad tillgänglighet i Trelleborg. Positivt denna dag var däremot mötet i Kommunledningsgruppen där vi pratade om resultaten från både SKL:s mätning Insikt och Svenskt Näringslivs Företagsklimatet. Dessutom en bra inspirationsföreläsning kring e-handel och digitalisering av Sarah Wittbom, numera trelleborgare.

Onsdagen började med styrelsemöte för Citysamverkan. Bra möten med några viktiga beslut. Beslut som innebär att jag har sommaren bokad med jobb. En verksamhetsplan ska arbetats fram och en uppdragsbeskrivning för cityledaren. Skönt att slippa ligga på latsidan under semestern.

Onsdagen avslutades med ett reportage för det senaste tillskottet till mediaTrelleborg. Den digitala nyhetskanalen 24Trelleborg. Ser fram emot resultatet….om näringslivsUlf och borgherren Ulf 

Torsdagen präglades av interna möten. Almedalen står för dörren och jag fick koll på vad Trelleborgs kommun kommer berätta om i år. Intressant att både digitalisering och Kuststad 2025 lyfts. Ska bli kul att vara med i år också. Just det – torsdagen. Lämnade bilen på service. Tycker varje gång man gör det så får man reda på saker som är dyra och behövs bytas. Nu var det bromsar. Känns dumt att inte byta, så nu vet jag vad som händer i nästa vecka.

Innan det blev dags för sill, nypotatis och jordgubbar var det vigslar som skulle förrättas. Efter att dessa var avklarade var det skönt att få hänga in kostymen och fira midsommar. Ha en i övrigt lugn och ledig helg.

 

Vad bjuder då vecka 26 på?

Måndagen den 26 juni

Möte mellan Prestando AB och Näringslivsutskottet kring ringvägen

Näringslivsutskottet på besök hos Prestando AB

Besök från Kina, denna gång från Yongzhou

Presidentbyte på Rotary

 

Tisdagen den 27 juni

Årskontrollen av ögonoperationen på Memira

Överlämningsmöte kring ekonomin för Trelleborgs Citysamverkan

 

Onsdagen den 28 juni

Studiebesök på Ruukki i Anderslöv

Möte kring Östra verksamhetsområdet

Träff med gamla adept Ahmad

 

Torsdagen den 29 juni

Möte med jurygrupperna inför Trelleborgsgalan

Träff kring att utveckla ett mentorsprogram inom Rotary för ensamkommande ungdomar

 

Fredagen den 30 juni

Lunch med ordförande i Region Skånes Demokratiberedning och delta vid Malmö-Slottstades Rotaryklubbs presidentbyte

Premiären av musikalen Dåliga Mänskor på Lille Beddinge Teater

 

Söndagen den 2 juli

Rotary på musikalen Dåliga Mänskor på Lilla Beddinge Teater

 

Sommarkväll på Trelleborgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s