Många möten med intressanta personer. Nu vecka 25

Många möten med intressanta personer. Nu vecka 25

 

Varje vecka träffar jag många spännande personer och personligheter. Känns ändå som den vecka som gått haft fler spännande träffar än vanligt. I och för sig träffade jag en del gamla bekantingar också, vilket var kära återseenden och viktiga uppdateringar kring vad som hänt den senaste tiden. En bra blandning mellan gammalt och nytt.

Vill nog påstå att veckans höjdpunkt var under tisdagen när jag fick tillfälle att byta några ord med Makedoniens ambassadör i Sverige. Det var i samband med Macedonia 2025 Forum i Stockholm som jag, tack vare Lena Bäcker, får möjligheten att träffa ambassadör Aleksandra Nakeva Ruzin. Ett väldigt intressant seminarium i övrigt kring Makedonien och möjligheterna att göra affärer med landet. Här finns utvecklingsmöjligheter för framtiden.

Under måndagen var det så klart roligt att ett av de mer nystartade företagen i Trelleborg, Order of Gents, fick möjlighet att presentera sin verksamhet på Rotary. Dessutom höll VD Martin Karlsson ett bra och intresseväckande föredrag kring den moderna gentlemannen.

Onsdagens många möten med nya människor blev under kvällen när jag och min bror var på Rotary Danmarks firande av The Rotary Foundation 100 år. En stor tillställning med drygt 500 rotarianer med gäster i Cirkusbygningen, Wallmans Salonger,  i Köpenhamn. Första gången jag riktigt känt mig del av en stor internationell organisation. Riktigt kul att få vara där och ta del av firandet.

Torsdagen började med ett frukostmöte med fokus på digitalisering och vi alla, företag och kommuner, bör tänka kring e-handel och den digitala världen. Hög tid att sluta se internet som ett hot utan börja fundera kring möjligheterna.

Under dagen fick jag också möjlighet att träffa en student vid Malmö Högskola och diskutera ledarskap. Har ju en del erfarenhet av att hantera olika personer och situationer. Alltid kul att prata utifrån erfarenhet och koppla det till teorier från böcker och föreläsare.

Det blev att skaffa nya bekantskaper även denna kväll. Jag var på mitt första styrelsemöte med NyföretagarCentrum Öresund. Förvisso är jag suppleant i styrelsen men fick tjänstgöra. Kul sätt att komma igång med styrelsearbetet. Dessutom var det sommaravslutning, så en trevlig dag avslutades även idag på ett trevlig sätt.

Fredagen började med att jag tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) träffade Peter Nilsson, koncernchef för Trelleborg AB, för ömsesidigt informationsutbyte. Alltid lika trevligt att träffa Peter Nilsson och samtalet var givande. Passade på att tacka för hur väl mottagen jag blev i Shanghai av Oliver Chan på Trelleborg Sealing Solutions.  

Nästa punkt på dagens agenda hade koppling till Kina, eftersom det var ett besök från Yinzhou . Under mötet fick jag tillfälle att berätta om hur bra Trelleborgs kommun jobbar med digitalisering av verksamheten och Rättspsykiatriska centrat, två prisbelönade företeelser i Trelleborg.

Efter denna träff var det bara att byta om för att än en gång delta i Varannan vatten till studenterna på Söderslättsgymnasiet. En bra och viktig åtgärd. Vatten behövs för att göra dagen lite lättare. En dag som annars ska gå i firandets tecken. Då kan vatten behövas i kroppen. Vilket även gäller de väntande släktingarna på skolgården som får möjlighet att svalka sig.

När detta var avklarat var det till att svida om än en gång denna dag och bege sig ut till Simremarken för att fira min förre detta praktikant, Oskar Spetz, som tog studenten idag.

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 19 juni

Möte i kommundirektörens stab

Möte kring Trelleborg som regional kärna

Rotary med studiebesök på Trelleborgen

 

Tisdagen den 20 juni

Träff med Ulf Söderstrand om kreativa kulturella Trelleborg

Presentation för Leader Söderslätts styrelse kring projektet Välkommen In

Kommunledningsgruppen

 

Onsdagen den 21 juni

Styrelsen för Trelleborgs Citysamverkan

Möte med företaget Challengize tillsammans med HR-chefen

Intervju med 24Trelleborg

 

Torsdagen den 22 juni

Diskussion kring Östra Verksamhetsområdet

Avstämningsmöte inför Almedalen

 

Fredagen den 23 juni – Midsommarafton

Vigslar

 

Festkväll med smoking

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s