RPC och digitalisering när Yinzhou hälsar på

RPC och digitalisering när Yinzhou hälsar på

 

Idag fick Trelleborgs kommun besök av en delegation från Yinzhou. Yinzhou är ett stadsdistrikt i staden Ningbo, som ligger i Zhejiangprovisen, och har en befolkning på 1,3 miljoner invånare.

Delegationen var under ledning av Hua Zhimiao, Vice Chairman ofYinzhou District CPPCC. Övriga i delegationen var Pei Weigan, Director, Yinzhou District CPPCC Proposal Committee, Wu Mingang, Deputy Director, Yinzhou District Comprehensive Management Committee, Li Yongwei, Director, Yinzhou District Economic and Information Bureau, Chen Jianen, Party Sectretary, Yinzhou District Yunlong town government samt Ye Haidong, Director, Yinzhou District Zhonghe Street Office.

Besökarna från Yinzhou

 

Under min presentation lyfter jag fram att Trelleborgs kommun blivit belönade med Guldlänken och att Årets Bygge 2017 finns i kommunen, nämligen den Rättspsykologiska kliniken. Jag fick tillfälle att ingående förklara husets konstruktion rent byggnadstekniskt men även vad rättspsykiatri är. Fick ge en bild av rättssystemet i Sverige och filosofin bakom hur personalen jobbar för att de som bor på RPC ska kunna återvänta till samhället.

Vad gäller guldlänken och digitaliseringen blev det en ingående presentation kring vad vi har gjort och vad resultatet är. Detta ledde fram till en diskussion kring hur de arbetar med digitala lösningar, vilket visade på hur nära vi är varandra utvecklingsmässigt.

Sen kom det upp frågor kring parkering och gatu- och torghandel. Lite svårt att förklara vårt system kring torghandel när de i Kina har problem med överbefolkade gator och vill begränsa handeln. Men, på gott eller ont, torgtaxan kan gå på export.

Däremot något som kändes gott att exportera var hur vi arbetar med sopsortering och återvinning. I alla fall presenterades konceptet men de verkade något svårövertygade om att det skulle kunna införas med lätthet i Kina.  Men, man kan i alla fall försöka. Bättre börja än inte göra något alls.

 

Samtal pågår

 

2 reaktioner på ”RPC och digitalisering när Yinzhou hälsar på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s