Min nitlott blev en vinstlott för Rotary

Min nitlott blev en vinstlott för Rotary

Kvällen den 14 juni hade End polio-utskottet i distrikt D-1470 arrangerat ett evenemang. Något litet arrangemang var det inte. Hela Cirkusbygningen i Köpenhamn, Wallmans salonger, var reserverad för oss. Drygt 500 rotarianer från hela Danmark hade samlats denna kväll. Åtta svenska rotarianer med gäster hade hörsammat inbjudan, däribland jag.

Huvudanledningen till festligheten var att det är i år hundra år sedan The Rotary Foundation instiftades. Hundra år av välgörenhet på olika sätt världen över.

Showen och maten var mycket bra. Nog inte någon specialare för oss, utan ordinarie meny och underhållning. Det som däremot var specialare var att lotter såldes.

2 000 lotter såldes vilket gav ett överskott på 50 000 danska kronor. Pengar som går till kampen mot polio. Men det är inte nog med detta. Bill and Melinda Gates Foundation dubblar de insamlade pengarna. Så denna kväll gav 150 000 danska kronor i kampen mot polio.
Kampen håller vi på att vinna. I år har bara en handfull fall av polio upptäckts i hela världen.  Inom ett par år kommer världen vara fri från polio. Detta tack vare en internationell välgörenhetsorganisation som Rotary.

Jag har haft många olika åsikter och inställningar till Rotary. Tror jag har haft alla man kan ha. Ju mer jag lär mig om organisationen, ser hur saker och ting hänger samman blir jag imponerad av den. Ändå rätt kul att jag kan vara med på en festlighet på detta sätt och bidra till att göra världen till ett bättre ställe att leva på. Jag gillar att se sammanhang. Jag börjar se sammanhangen i Rotary och börjar gilla organisationen mer och mer. Fast, det förhindrar mig inte till att fortfarande vilja göra en hel del förändringar. Det finns en enorm kraft i organisationen. Det gäller bara att släppa fri den på rätta sättet.

Även om jag satt med mina lotter och vann inte ens ett tröstpris, så vet jag att vinsten är större än så. En festlig kväll för mig innebär faktiskt en lite bättre värld imorgon. En morgondag som kan innebära att polion är ett minne blott.

Många lotter men ingen vinst. Fast vinsten finns på ett annat plan.

2 reaktioner på ”Min nitlott blev en vinstlott för Rotary

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s