Utbyte kring jordbruk med Kina?

Utbyte kring jordbruk med Kina?

 

Måndagen den 26 juni besöktes Trelleborg av en delegation från Yongzhou i Hunanprovinsen under ledning av borgmästare Yi Jialiang. Delegationen hade tidigare varit i Stockholm, Linköping och Jönköping under sitt besök i Sverige. Deras syfte var att undersöka möjligheter till handel och utbyte med Trelleborgs kommun och vårt näringsliv.

Yongzhou ligger i de södra centrala delarna av Kina. En stad med en befolkning på 6,45 miljoner invånare och en yta på 22,4 tusen kvadratkilometer. Många framgångsrika företag finns i området. Flera företag från staden återfinns på Top 500-listan över företag i världen. Den årliga produktionen uppgår till 10 miljarder yuan bland både privata och statliga företag etablerade i staden. Mer än 200 utländska företag är etablerade här. Utländska investeringar och handel har de senaste tre åren övergått 1 miljard US Dollar. Med detta som bakgrund såg gärna delegationen att samarbete utvecklas mellan Trelleborg och Yongzhou. I första hand ser de gärna att vi utvecklar samarbetet inom jordbrukssektorn. Men även utbyte kring kultur, handel och turism föreslogs.

Delegationen från Yongzhou

 

Ledare för delegationen var borgmästare Yi Jialiang från Yongzhou Municipal People’s Government. Med i delegationen var bland annat också Chen Yurong, Secretary General, Yongzhou Municipal People’s Government, Tian Yufeng, Deputy Sector Chief of Secretarial Section, Yongzhou Municipal People’s Government, Ai Yanjun, Director, Yongzhou Municipal Bureau of Finance, Wu Yusheng, Secretary of Party Committee, Yongzhou National Agricultural Science and Technology Park samt Shan Chunlan, Deputy Director, Yongzhou Municipal Bureau of Commerce and Grain.

Ett förslag lyftes. En företagare från Yongzhou har etablerat Northern Europe & Hunan Agricultural Industrial Park i Kouvola, i Finland. Något liknande var de intresserade av att etablera i Trelleborg, vilket givetvis är välkommet. Vi får se hur vi ska kunna arbeta vidare i den frågan.

 

Borgmästare Yi Jialiang och jag

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Utbyte kring jordbruk med Kina?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s