Almedalen och vikingar – vecka 27

Almedalen och vikingar – vecka 27

Även om veckan som gått varit en lugnare veckan än vanligt har det ändå varit fullt upp. Fler och fler aktiviteter går in för en sommarvila, men ändå finns det att göra.

Veckan började med att Näringslivsutskottet var på Prestando AB och fick ta del av vad företaget gör. Ett intressant och givande besök. Bra att kunna lära sig mer om de lokala företagen. Även om jag besökt dem tidigare är det bra att få påfyllnad i kunskapslagret.

På eftermiddagen hade jag en delegation från Yongzhou i Hunanprovinsen. En delegation under ledning av deras borgmästare Yi Jialiang. Ett bra samtal där bland annat frågan om samarbete mellan våra städer lyftes. De ser gärna ett samarbete kring jordbruk.

På kvällen var det så dags för mig att axla ansvaret som president i vår Rotaryklubb. Jag fick överta kedjan från president Marcus Middelton och efter detta höll jag min presentation. Min vision kring hur vi ska arbeta under det kommande året med att vara en Besöksvärd, Relevant, Aktiv klubb – en BRA klubb helt enkelt.

Starten på tisdagen var en riktigt bra start. Det har gått lite mer än ett år sedan jag opererade ögonen. Det var nu dags för årskontrollen. Ett år har gått och jag har inte ångrat en dag att jag gjorde operationen. Det enda jag stör mig på nuförtiden är att viss text är så liten och jag kan inte längre se över glasögonkanten för att läsa den. Men, den lilla lilla detaljen är så liten i jämförelse med den frihet och glädje jag känner nu. Sen är det så himla roligt att kunna köpa solglasögon. En lyx jag aldrig kunnat unna mig. Så här långt har jag köpt fem nya par.

Tiden går fort när man har roligt kunde konstateras i samband med mitt studiebesök på Ruukki. Jag träffade platschef Miki Simic som gav en bra presentation av företaget. Roligt att hör att det går bra för företagen runt om i kommunen. Under eftermiddagen träffade jag min förre adept, Ahmad, för att höra lite hur det går. Skadar ju inte att ha kontakt även efter att den formella mentorskapsperioden är slut.

Lustigt nog blev sedan ett av mötena under torsdagen kring mentorskap. Trelleborgs kommun tittar på möjligheten till samarbete med Rotary och mentorskap. Ska bli kul om vi kan få till något bra av detta. Både arbeta som yrkesnätverk och engagera sig i lokala frågor är ju punkter på min agenda.

Nätverk är viktiga att underhålla. Fick möjlighet att åter träffa ordförande för Demokratiberedningen i Region Skåne, Angela Everbäck, under fredagen. När jag lämnade politiken fick jag en inbjudan av henne att besöka hennes Rotaryklubb, så att vi kunde träffas igen om inget annat. Besökte Malmö-Slottsstaden möte och fick då också bevista deras presidentskifte.

På kvällen var det så äntligen dags för premiär på Lilla Beddinge Teater. Ni vet, där jag en gång i tiden tänkte mig stå på scen och stråla. Nu blev det inte så. Kanske tur? För annars hade jag inte kunnat sitta i publiken denna kväll och njuta av en helt fantastisk föreställning av musikalen Dåliga Mänskor. Skådespelarna är otroligt duktiga. Musikerna är otroligt duktiga. Hela teatersalongen med dekor, ljus, ljud, sittkomfort håller otroligt hög klass. Tredje produktionen från Lilla Beddinge Teater har verkligen satt Lilla Beddinge i Trelleborgs kommun på teaterkartan. Lysande!

Sen, hoppas jag, att jag hjälpt till lite att sätta teatern på kartan också. Min Rotaryklubb bjöd in övriga klubbar i distriktet till en gemensam aktivitet i söndags. Vi möttes, åt en underbart god räkmacka, samtalade, så föreställningen och i pausen blev det kaffe med kladdkaka. Vi hade rotarianer med gäster från klubbar i Höganäs, Landskrona, Lomma-Bjärred, Malmö, Staffanstorp, Svedala och Skurup. Ja, och Trelleborg så klart. 😉 En bra spridning på besökare som jag tror och hoppas kommer hjälpa till att sprida ut budskapet om en fantastisk föreställning och upplevelse. Dessutom kunde jag med glädje överräcka en gåva från Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb till Lilla Beddinge Teaters barn- och ungdomsverksamhet i sommar. Totalt 5 870 kronor till Teater- och Dansskolan.  5 000 kr kom i bidrag från klubben och 870 kr (30 kr/person) från våra deltagare.

Veckan som kommer är svår att berätta i förväg om vad som ska hända. Det är för att jag åker till Almedalen. Det jag vet i förväg är att inte allt man planerat i förväg kommer ske och så mycket mer roligt, givande och intressant kommer man att uppleva.

 

Måndagen den 3 juli

Almedalen

Tysk-Svenska handelskammarens seminarium  och mingel

Seminarium kring vindkraft

Småförtagarnas mingel

Dagens Samhälles PratBar

Poolmingel och Rullstolsrally hos Parasport-förbundet

Aspektas mingel

 

Tisdagen den 4 juli

Almedalen

Framtidens resande i södra Sverige och Danmark, SJ arrangör

Trelleborgs kommuns seminarium ”När robotarna sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna”

Kuststad 2025 mingel

Offentliga Affärers mingel

SJ:s mingel

Dagens Samhälles PratBar

 

Onsdagen den 5 juli

Almedalen

Seminarium, Fler flyktingar kommer att komma

Seminarium kring hållbarhet ”Från lokalt till globalt”.

Upphandling 24 mingel

Dagens Samhälles PratBar

 

Torsdagen den 6 juli

Almedalen och hemresa

 

Fredagen den 7 juli

Telefonmöte med Lena Bäcker om internationella relationer

Möte kring permanentandet av uteserveringar

Avstämningsmöte internt kring Citysamverkan

Lunch med Sarah Wittbom, nybliven trelleborgare och e-expert

Vikingavigseln på Trelleborgen

 

Lördagen den 8 juli och Söndagen den 9 juli

Vikingaslaget på Trelleborgen

 

Vikingavigsel på Trelleborgen
Foto: Petra Strandberg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s